Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Έκθεση ζωγραφικής Μιχάλη Μανουσάκη στο Χώρο Τέχνης ‘’ δ. ‘’
Έκθεση ζωγραφικής Μιχάλη Μανουσάκη στο Χώρο Τέχνης ‘’ δ. ‘’

Έκθεση ζωγραφικής Μιχάλη Μανουσάκη στο Χώρο Τέχνης ‘’ δ. ‘’

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 το μεσημέρι στις 14:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο < < Βαθιές ανάσες στις γεωμετρίες του κόσμου >> του γνωστού ζωγράφου και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Μιχάλη Μανουσάκη στο Χώρο Τέχνης ‘’ δ. ‘’ ( Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος, Βόλος ).

Στο σύνολο των έργων που θα παρουσιάσει ο καλλιτέχνης, κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή και γίνεται κεντρικό στοιχείο των συνθέσεών του, ενώ με τη λιτότητα της περιγραφής της στα εσωτερικά ή ανοιχτά γεωμετρικά τοπία τονίζεται η μοναχικότητα αλλά και η ανάγκη για συντροφικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι πρωταγωνιστές στις ζωγραφιές μου, γράφει ο ίδιος, μοιάζουν με ξενύχτιδες που προσπαθούν ζαλισμένοι να συναρμολογίσουν τα σπαράγματα της μέρας τους ή να λαχταρούν ν΄ αναδυθούν λυτρωμένοι από την αγωνία τους για τα μελλούμενα.

Ο Μιχάλης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1953. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ ( 1979 – 1984 ) στο εργαστήριο του Δημοσθένη Κοκκινίδη. Παρουσίασε την πρώτη του δουλειά το 1979 στη gallery ” Διαγώνιος” Θεσσαλονίκη έκτοτε έχει οργανώσει 26 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Εσθονία, Ρωσία, Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία, Ελβετία, Αίγυπτο και .Με το του έχουν ασχοληθεί με πολλαπλές αναφορές και εγκωμιαστικά σχόλια και ξένοι Ιστορικοί Τέχνης. Από το 1987 διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το 2014 εξελέγη τακτικός της ΑΣΚΤ.

Διάρκεια έκθεσης 18 Νοεμβρίου 2017 έως 6 Ιανουαρίου 2018.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία Ολυμπιακού Βόλου με Σέζαρ Κότο #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/uHXcCs4qHX -

  • Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση - https://t.co/i94li8hV04… -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μεταφορά πολικών αερίων μαζών προς την Ελλάδα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/rU1ZGAsptH -

"Αλιεύοντας" την είδηση