Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση ζωγραφικής Μιχάλη Μανουσάκη στο Χώρο Τέχνης ‘’ δ. ‘’
Έκθεση ζωγραφικής Μιχάλη Μανουσάκη στο Χώρο Τέχνης ‘’ δ. ‘’

Έκθεση ζωγραφικής Μιχάλη Μανουσάκη στο Χώρο Τέχνης ‘’ δ. ‘’

Στο σύνολο των έργων που θα παρουσιάσει ο καλλιτέχνης, κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή και γίνεται κεντρικό στοιχείο των συνθέσεών του, ενώ με τη λιτότητα της περιγραφής της στα εσωτερικά ή ανοιχτά γεωμετρικά τοπία τονίζεται η αλλά και η ανάγκη για συντροφικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι πρωταγωνιστές στις ζωγραφιές μου, γράφει ο ίδιος, μοιάζουν με ξενύχτιδες που προσπαθούν ζαλισμένοι να συναρμολογίσουν τα σπαράγματα της μέρας τους ή να λαχταρούν ν΄ αναδυθούν λυτρωμένοι από την αγωνία τους για τα μελλούμενα.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1953. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ ( 1979 – 1984 ) στο εργαστήριο του Δημοσθένη Κοκκινίδη. Παρουσίασε την πρώτη του δουλειά το 1979 στη gallery ” Διαγώνιος” Θεσσαλονίκη έκτοτε έχει οργανώσει 26 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Εσθονία, , Τουρκία, Κύπρο, , , Αίγυπτο και .Με το του έχουν ασχοληθεί με πολλαπλές αναφορές και εγκωμιαστικά σχόλια και ξένοι Ιστορικοί Τέχνης. Από το 1987 διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το 2014 εξελέγη τακτικός της ΑΣΚΤ.

Διάρκεια έκθεσης 18 οεμβρίου 2017 έως 6 Ιανουαρίου 2018.

"Αλιεύοντας" την είδηση