Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση του Μανώλη Χάρου στον Χώρο Τέχνης ‘’ δ.’’
Έκθεση του Μανώλη Χάρου  στον Χώρο  Τέχνης  ‘’ δ.’’

Έκθεση του Μανώλη Χάρου στον Χώρο Τέχνης ‘’ δ.’’

Ο Χώρος Τέχνης  ‘' δ.'' ( Χτζηργύρη  4  –  Ιάσονος) παρουσιάζει την έκθεση του γνωστού εικαστικού Μανώλη Χάρου με τίτλο: Ο δυσδιάκριτος εξωτισμός του προορισμού. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις  30 Νοεμβρίου 2016,  ώρα 19:00.

Πρόκειται για μια σειρά έργων που ασχολούνται με το τοπίο όχι σαν αποτύπωση φυσικού τόπου αλλά  προορισμού, πραγματικού ή ιδεατού.

Ο καλλιτέχνης, που τα τελευταία χρόνια ζει στα , έναν κατ εξοχήν ιδεατό προορισμό για την δυτική τέχνη, από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας, επηρεάζεται από τον μύθο (Ταξίδι στα ), δημιουργώντας τοπία που θέλουν να μεταφέρουν την πρόσκληση του ταξιδιού. Ο εξωτισμός βρίσκεται στην προσδοκία και τα έργα με την τοπιογραφία τους, περιγράφουν την αναχώρηση ή την θέαση από μακριά, ως προς τον προσδοκώμενο τόπο. Ο ορίζοντας,οι αναφορές στο κοντινό και το απομακρυσμένο, ο υπαινιγμός και η περιγραφή, υπηρετούν τον στόχο του καλλιτέχνη.

Ο Μανώλης Χάρος γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960. Σπούδασε στο στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts,απο όπου αποφοίτησε με δίπλωμα στη Χαρακτική και δίπλωμα στη Ζωγραφική.Μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στην Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs όπου ασχολήθηκε με την της εικόνας (Visual communication).

Έχει βραβευθεί για την δουλειά του σε διάφορους διαγωνισμούς στην Ευρώπη και έχει τιμηθεί με βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών . Εργάσθηκε ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ και εχει ασχοληθεί με την έκδοση βιβλίων και χαρακτικών, χρησιμοποιώντας διαφορετικές χαρακτικές μεθόδους,(λιθογραφία, ξυλογραφία, κ.λπ.)

Με το σημαντικό του Μανώλη Χάρου έχουν ασχοληθεί με πολλές αναφορές και εγκωμιαστικά σχόλια Έλληνες και ξένοι ιστορικοί Τέχνης. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε αρκετές Ατομικές και Ομαδικές εκθέσεις σε Ευρώπη ,ΗΠΑ και Ιαπωνία. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το και θεωρείται από τους σημαντικούς εκπρόσωπους της γενιάς του.

Τα έργα που παρουσιάζονται στον Βόλο, ανήκουν σε ένα μεγαλύτερο σύνολο και παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 30 ΝΟΕ 2016 έως 13 ΙΑΝ .

Ώρες λειτουργίας : ΤΡΙ.ΤΕΤ. . ΠΑΡ. 11:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00 ΣΑΒΒ. 11:00 έως 15:00 η κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

charos2charos1charos

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση