Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Έκθεση “ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ # 2″ στον Χώρο Τέχνης ” δ. ”
Έκθεση “ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ  #  2″  στον Χώρο  Τέχνης ” δ. ”

Έκθεση “ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ # 2″ στον Χώρο Τέχνης ” δ. ”

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Χώρος Τέχνης ” δ. ”θα παρουσιάσει από 18/9/2017 έργα  καλλιτεχνών που εκτέθηκαν την προηγούμενη περίοδο καθώς και έργα που έχουν επιλεγεί από εργαστήρια καλλιτεχνών που μελλοντικά πρόκειται να συνεργαστούν και από ιδιωτικές συλλογές.

Τίτλος έκθεσης :ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ  #  2

Διάρκεια :   18 ΣΕΠ   –   7  ΟΚΤ  2017

Θα εκτεθούν έργα των :  .Ψυχούλη , Μ.Χάρου , Π.Τέτση , Κ.Ρωμανίδη , Δ.Γέρου , Τζων Χριστοφόρου ,  Ι.Μιναρετζόπουλου , .Φασιανού , Ν.Ποδιά , Σ.Λάσκου , Κλειούς-Αναστασίας Παπαιωάννου κ. α.

Συγγενείς  Διαφορετικότητες  # 2

Deposition

 Ο εμπνευστής αυτών των εκθέσεων στο Χώρο Τέχνης΄΄ δ.”εικαστικός και καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας τμημ. αρχιτεκτόνων Αλέξανδρος Ψυχούλης είχε γράψει το Σεπτέμβριο 2016 :”Αποφεύγοντας συνειδητά κάθε προσπάθεια ομαδοποίησης του καλλιτεχνικού έργου η έκθεση «Συγγενείς Διαφορετικότητες» εστιάζει στην ανομοιογένεια και στην δύναμη της αφήγησης που μπορεί να προκύψει από την συνύπαρξη εντελώς διαφορετικών εικαστικών διαλέκτων.”

Η αναφορά σε «συγγένειες» είναι εκούσια καταχρηστική και αναφέρεται σε εξωγενείς παράγοντες και σε μια άνευ όρων υποκειμενικότητα. Το βλέμμα ενός ερασιτέχνη συλλέκτη, το ένστικτο του γκαλερίστα, η τακτική ενός επιμελητή είναι παράγοντες που δημιουργούν αθροίσματα έργων από καλλιτέχνες που συχνά δεν σχετίζονται μεταξύ τους ούτε ιδιοσυγκρασιακά, ούτε εκφραστικά, ούτε καν ηλικιακά.

Η έκθεση δεν επιχειρεί να ερευνήσει το αστάθμητο γούστο που φτιάχνει αυτά τα αλλά την ίδια την διαφορετικότητα ως πεδίο γέννησης μιας άλλης, νέας πραγματικότητας, παραγωγικής και συμβιωτικής μέσα στις της.

Οι «Συγγενείς Διαφορετικότητες» θα αποτελέσουν σειρά εκθέσεων της αίθουσας Τέχνης ” δ.” με εναλλαγές στον επιμελητικό ρόλο. Διαφορετικοί επιμελητές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν συγκεκριμένα έργα από το εικαστικό απόθεμα της γκαλερί, των εργαστηρίων των καλλιτεχνών που συνεργάζονται ή πρόκειται μελλοντικά να συνεργαστούν μαζί της και από ιδιωτικές συλλογές.

Επιμελητής της έκθεσης Σεπτέμβριος 2017 ο Νίκος Ποδιάς

” δ. ”

Χ Ω Ρ Ο Σ  Τ Ε Χ Ν Η Σ

Χατζηαργύρη 4 Βόλος

Μόνο για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017 ανοικτά 19 : 00 εως 21 : 30.

Ωρες λειτουργίας :ΤΡΙΤ,ΤΕΤ,ΠΕΜΠ,ΠΑΡΑΣ 11:00-14:00και 18:30-21:30

ΣΑΒΒ : 11:00-14:30 ή με ραντεβού στο 6978 186878

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση