Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση ”Σμύρνη – Μικρασία 1922-2022” με την εικαστική προσέγγιση του Δημ. Μοράρου στον Χώρο Τέχνης δ.
Έκθεση ”Σμύρνη – Μικρασία 1922-2022” με την εικαστική προσέγγιση του Δημ. Μοράρου στον Χώρο Τέχνης δ.

Έκθεση ”Σμύρνη – Μικρασία 1922-2022” με την εικαστική προσέγγιση του Δημ. Μοράρου στον Χώρο Τέχνης δ.

Με νέα έργα προσεγγίζει το ίδιο θέμα, ο ζωγράφος Δημήτρης Μοράρος, 30 χρόνια μετά την πρώτη εικαστική αποτύπωση, με αφορμή τώρα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή παρουσιάζοντας 36 έργα στο πλαίσιο έκθεσης που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Χώρο Τέχνης δ. όπου θα λειτουργεί έως τις 12 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση με τίτλο “Τριάντα χρόνια μετά” Σμύρνη – Μικρασία 1922 – με την οποία επανέρχεται μελετώντας  τις μαρτυρίες των προσφύγων και την καταγραφή εμπειριών και  αναμνήσεων από λογοτέχνες για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό  Κόντογλου, Βενέζης, Πολίτης, Σωτηρίου – μεταξύ των πολλών και  αρκετοί σύγχρονοι – αλλά και τα μοναδικά τραγούδια που έγραψαν Μικρασιάτες συνθέτες -Σκαρβέλης, Παπάζογλου, Παντελίδης, Χατζηχρήστος – σε μια έκρηξη δημιουργικότητας, με το που πάτησαν το πόδι τους στην και με μοναδικούς ερμηνευτές- Καρύβαλη, Εσκενάζυ, Αμπατζή, Χασκίλ, Κάβουρα , Νταλκά, Σωφρονίου.

Για την ακρίβεια είναι τα συνεχόμενα την δεκαετία του  ́80 στην Μικρά Ασία του Δημήτρη Μοράρου που είχαν φέρει μια σειρά έργων που παρουσιάστηκαν, με αφορμή τότε τα 70 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Τότε και τώρα ο καλλιτέχνης αναρωτιέται δηλώνοντας “…Τι μας συμβαίνει και κάθε θλιβερό γεγονός, το γιορτάζουμε και χαιρόμαστε σαν να είναι το πιο μεγάλο κατόρθωμα μας ; Μήπως είναι η λεγόμενη χαρμολύπη, που την ξέρουμε από τις παλιές εποχές ή η διάθεσή μας να διδαχθούμε από τα παθήματα ; Ο καθένας μας έχει την απάντησή του..”.

Η έκθεση έργων του Δημήτρη Μοράρου με τίτλο “30 χρόνια μετά” -Σμύρνη Μικρασία 1922 – θα λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης δ. Τρίτη, Τετάρτη , Πέμπτη , Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 16:30 – 21:00 Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή , Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση