Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση «Σκουριά & Αρμύρα» στην Άφησσο
Έκθεση «Σκουριά & Αρμύρα» στην Άφησσο

Έκθεση «Σκουριά & Αρμύρα» στην Άφησσο

Ο ξύλινος ‘στόλος καραβιών' της γνωστής Βολιώτισσας εικαστικού Κερασίας Κολίτσα βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά στην ατομική της έκθεση «ΣΚΟΥΡΙΑ & ΑΡΜΥΡΑ» στο beach bar COSTA KALI στην Άφησσο , παραλία Καλλιφτέρη στο . Πήλιο.

Τα χειροποίητα δημιουργήματά της ,από ξύλα ,σμιλευμένα από την αλμύρα της ς ,αλλά και σκουριασμένα μεταλλικά αντικείμενα που βρίσκει απλόχερα στην φύση και στις του Πηλίου ξαναζωντανεύουν στα χέρια της καλλιτέχνιδος.

Όπως ομολογεί η ίδια «…το καράβι είναι δι του νου , έχει μια αίσθηση ελευθερίας. Είμαι ταξιδιάρα ψυχή . Ταξιδεύω νοητά , μέσα από τα μου .

Κάθε καράβι είναι ,ούτως η αλλιώς ,διαφορετικό γιατί είναι διαφορετικό και το ξύλο που βρίσκω .Μου αρέσει αυτό που ‘κουβαλάνε' .

Θεωρώ ότι κάθε ένα αντικείμενο ,έρχεται από κάπου και έχει την δική του . Μου είναι άγνωστο…

Ο χρόνος που έχει περάσει , μέχρι να φτάσει στα χέρια μου. Τα κύματα που το έχουν σμιλεύσει , που του έχουν δώσει σχήματα . Όλο αυτό, είναι έμπνευση.

Πολλές φορές μερικά ξύλα που βρίσκω , από μόνα τους είναι γλυπτά. Από μόνα τους έχουν υπέροχα σχήματα , μορφές και όλο αυτό είναι η ‘μαγεία ‘ δηλαδή να βρίσκω ένα ξύλο και ξαφνικά το ξύλο να με πηγαίνει στο καράβι…»

Η φετινή της έκθεση είναι αφιερωμένη «…..στους ανθρώπους που αυτόν τον ενάμιση χρόνο εγκλωβιστήκαμε , που δεν ταξιδέψαμε ,που μείναμε μέσα στα α μας κλεισμένοι , μ΄ ένα δι νοητό .ιατί πολλές φορές μπορεί να μας κλείνουν τα σύνορα , αλλά το ταξίδι του νου και της ψυχής , δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει.

Επομένως , ας ταξιδέψουν μαζί μου ,όπως ταξίδεψα και εγώ……»

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό καθημερινά , έως την 5 Σεπτεμβρίου , από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση