Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση πινάκων για την Ευζωνική στολή στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου
Έκθεση πινάκων για την Ευζωνική στολή στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου

Έκθεση πινάκων για την Ευζωνική στολή στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου

 

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας και την υποστήριξη της -Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του από τον τουρκικό ζυγό, της συμπλήρωσης των εκατόν πενήντα τριών χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς, αλλά και των εβδομήντα έξι χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Εφέδρου Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκθεση πινάκων με θέμα «Η Ευζωνική στολή – Η ιστορική διαδρομή της μέσα από σαράντα έργα του Γιάννη Μυλωνά», καθώς και την ιστορία της Προεδρικής Φρουράς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιάννη Μυλωνά μέσα από τα οποία θα παρουσιαστεί η ιστορική διαδρομή της ευζωνικής στολής και της Προεδρικής Φρουράς ενώ κατά τη διάρκειά της, Εύζωνες με διαφορετικές ενδυμασίες θα παρίστανται στο χώρο της έκθεσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και θα είναι με ελεύθερη είσοδο στο κοινό προκειμένου να γνωρίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ιδιαίτερα οι μαθητιώσσα νεολαία μέσα από ειδικές ξεναγήσεις που θα γίνονται, την ιστορία της Προεδρικής Φρουράς και τη σημασία της ηρωικής μας ενδυμασίας.

Συνδιοργανωτές είναι: Η Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, ο Δήμος και το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Έχουμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στα εγκαίνια της έκθεσης πινάκων του Γιάννη Μυλωνά, τμήμα των Ευζώνων και να μάθουμε την ιστορία της Ευζωνικής στολής από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς μέχρι και σήμερα. Θέλω να συγχαρώ τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών για αυτή την πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουμε ως Θεσσαλίας, να διοργανώσει αυτή την έκθεση πινάκων, όπου απεικονίζεται η ιστορική διαδρομή της ευζωνικής στολής».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση