Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής και υφαντικής του ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.
Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής και υφαντικής του ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής και υφαντικής του ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Την Κυριακή 1 Αυγούστου και ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκαν στο Βαφειάδειο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. εωργίου στον Αγ. εώργιο Νηλείας, τα εγκαίνια της έκθεσης καλλιτεχνών, στα πλαίσια του 11ου «Παραμύθια και μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη».

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Προσφυγικών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης του διοργανωτή του φεστιβάλ  Προύσαλη Δημήτρη, με έργα των τμημάτων κεραμικής, ς και υφαντικής και τίτλο «Μυκηναϊκός Πολιτισμός».

Στην έκθεση πήραν μέρος 55 παιδιά με 100 και πλέον έργα. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά δημιούργησαν με πηλό εξατομικευμένες κατασκευές όπως, αγγεία μεγάλων διαστάσεων, ξίφη, πανοπλίες, ζωόμορφα ειδώλια, κατακόρυφο μυκηναϊκό αργαλειό και χάραξαν σε πήλινες πλάκες το ονοματεπώνυμό τους με τη Γραμμική Β γραφή.

Επιπλέον, αφορμή για τα έργα ζωγραφικής των παιδιών, στάθηκε το ανάκτορο του Νέστορα στην Πύλο, όπου μέσα από φωτογραφίες τοιχογραφιών και ανάγνωση ιστορικών στοιχείων, γνώρισαν για τα χρώματα και τον τρόπο ζωγραφικής της εποχής και επέλεξαν την με την οποία ήθελαν να πειραματιστούν.

Τέλος, τα παιδιά στο τμήμα υφαντικής, δημιούργησαν πλεκτά έργα με βελονάκι εμπνευσμένα από τα μοτίβα που διακοσμούσαν τις τοιχογραφίες, κεντήματα σε τελάρο και τούλι με χρυσή κλωστή για την αναπαράσταση μυκηναϊκών κοσμημάτων, καθώς και οκτάσχημες μυκηναϊκές ασπίδες μέσω της τεχνικής του κολλάζ με νήματα.

Υπεύθυνοι των τμημάτων είναι ο Χρήστος, η Κουτσουβέλη Έλλη και η Ελένη.
Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές του 11ου , για την πρόσκληση που μας έκαναν να πάρουμε μέρος σε αυτό το δημιουργικό και γεμάτο ταξίδι.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου και της Παιδαγωγικής Εταιρίας Ελλάδος.

Η δομή αποτελεί πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του 2014 – 2020.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση