Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής και υφαντικής του ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.
Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής και υφαντικής του ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής και υφαντικής του ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Την Κυριακή 1 Αυγούστου και 19:30 πραγματοποιήθηκαν στο Βαφειάδειο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας, τα εγκαίνια της έκθεσης καλλιτεχνών, στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου « και μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη».

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Προσφυγικών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης του διοργανωτή του φεστιβάλ  Προύσαλη Δημήτρη, με έργα των τμημάτων κεραμικής, ζωγραφικής και υφαντικής και τίτλο «Μυκηναϊκός Πολιτισμός».

Στην έκθεση πήραν μέρος 55 παιδιά με και πλέον έργα. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά δημιούργησαν με πηλό εξατομικευμένες κατασκευές όπως, αγγεία μεγάλων διαστάσεων, ξίφη, πανοπλίες, ζωόμορφα ειδώλια, κατακόρυφο μυκηναϊκό αργαλειό και χάραξαν σε πήλινες πλάκες το ονοματεπώνυμό τους με τη Γραμμική Β γραφή.

Επιπλέον, αφορμή για τα έργα ζωγραφικής των παιδιών, στάθηκε το ανάκτορο του Νέστορα στην Πύλο, όπου μέσα από τοιχογραφιών και ανάγνωση ιστορικών στοιχείων, γνώρισαν για τα χρώματα και τον τρόπο ζωγραφικής της εποχής και επέλεξαν την με την οποία ήθελαν να πειραματιστούν.

Τέλος, τα παιδιά στο τμήμα υφαντικής, δημιούργησαν πλεκτά έργα με βελονάκι εμπνευσμένα από τα μοτίβα που διακοσμούσαν τις τοιχογραφίες, κεντήματα σε τελάρο και τούλι με χρυσή κλωστή για την αναπαράσταση μυκηναϊκών κοσμημάτων, καθώς και οκτάσχημες μυκηναϊκές ασπίδες μέσω της τεχνικής του κολλάζ με νήματα.

Υπεύθυνοι των τμημάτων είναι ο Γιαννακόπουλος Χρήστος, η Κουτσουβέλη Έλλη και η Σταμάτη Ελένη.
Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές του 11ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, για την πρόσκληση που μας έκαναν να πάρουμε μέρος σε αυτό το δημιουργικό και γεμάτο ταξίδι.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου και της Παιδαγωγικής Εταιρίας Ελλάδος.

Η δομή αποτελεί συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

  • Αθανάσιος Λιούπης: Ιστορικής σπουδαιότητας η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες… - https://t.co/dymifnxedk -

  • Μουσική και Πολιτική: #Χατζιδάκις ο «απολιτίκ(;)» και ο αριστερός #Θεοδωράκης #Θεοδωράκης… - https://t.co/tGIfMuvQLF -

"Αλιεύοντας" την είδηση