Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Έκθεση κεραμικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.
Έκθεση κεραμικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Έκθεση κεραμικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου και ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκαν στο Βαφειάδειο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας, τα εγκαίνια της έκθεσης καλλιτεχνών, στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου ¨Παραμύθια και μύθοι στου κενταύρου τη ράχη¨.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Προσφυγικών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.ΠΑ. – Δ.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης του διοργανωτή του φεστιβάλ  Προύσαλη Δημήτρη, με έργα του τμήματος κεραμικής και τίτλο ¨Ένα ταξίδι στην Αφρική¨.

Στην έκθεση πήραν μέρος 50 παιδιά με 100 και πλέον έργα, εμπνευσμένα από την φύση, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της Αφρικής.

Μάσκες, ζώα, δέντρα, πτηνά, έντομα και αρχιτεκτονήματα, γέμισαν τον χώρο της έκθεσης, καλύπτωντας με αυτό τον τρόπο ευρέως μια χειροπιαστή πρώτη ανάγνωση της Αφρικανικής ηπείρου.

Οι τεχνικές κατασκευής που αξιοποιήθηκαν για τη δόμηση των όγκων ήταν της πλαστικής, του φύλλου και της φόρμας-καλούπι.

Για την διακόσμηση χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές ενγχάραξης, εμπίεστο, γραπτό, αποτύπωμα και ανάγλυφο ενώ ο χρωματισμός έγινε με μπατανάδες, υαλώματα, οξείδιο του χαλκού και αλάτι.

Η παρουσίαση των έργων έγινε πάνω σε άμμο θαλάσσης και με την βοήθεια φυσικών υλικών όπως πέτρες και κλαδιά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ονειρικό και παιχνιδιάρικο τοπίο που ταιριάζει καλύτερα στον παιδικό τρόπο αντίληψης και φαντασίας.

Για την παρουσίαση των αφρικάνικων μασκών έγινε χρήση λιτών λευκών κύβων έτσι ώστε να επιτευχθεί οπτική και αισθητική ισορροπία.

Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή των έργων των παιδιών στην έκθεση, λειτούργησε εμψυχωτικά, μέσα από τη γνωριμία στοιχείων άλλων πολιτισμών και έμβιων μορφών καθώς και μέσα από τη χρήση πληθώρας νέων τεχνικών.

Υπεύθυνος των εργαστηρίων κεραμικής είναι ο Γιαννακόπουλος Χρήστος.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου και της Παιδαγωγικής Εταιρίας Ελλάδος.

Η δομή αποτελεί πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εντατικά συνεχίζει κάθε δράση ο ΣΔΥ Βόλου, με επίκεντρο το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival… - https://t.co/x3uuRgbfNY -

  • Πομπέο: Μόνιμα στην Σούδα το πολεμικό πλοίο Hershel «Woody» Williams - https://t.co/SdsHt3lfZg -

  • Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ 83.000 φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα - https://t.co/CP3CDDVT6l -

"Αλιεύοντας" την είδηση