Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση έργων της Κατερίνας Σαμαρά εγκαινιάζεται στο Χώρο Τέχνης  δ.
Έκθεση έργων της Κατερίνας Σαμαρά εγκαινιάζεται στο Χώρο Τέχνης  δ.

Έκθεση έργων της Κατερίνας Σαμαρά εγκαινιάζεται στο Χώρο Τέχνης  δ.

Με τίτλο “ Τ κεντάς μεσ΄ τη σιωπή ξανά τα όνειρά σου ” έργων της Κατερίνας Σαμαρά εγκαινιάζεται στο Χώρο ς  δ.  την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για την αποτύπωση στιγμών και αισθήσεων της γνωστής καλλιτέχνιδος που ζει και δημιουργεί στο Βόλο, αποδίδοντας  με την ξεχωριστή έως ιδιότυπη  εικαστική προσέγγιση. Φυσικά υλικά και ύλη συμπλέουν αρμονικά και καλλιτεχνικά, αποδίδοντας άλλοτε μορφές και άλλοτε σχήματα, συνοδευόμενα από σκέψεις και λέξεις που προσδιορίζουν εποχές και καταστάσεις.

Η Κατερίνα Σαμαρά γεννήθηκε στο  Σκλήθρο του Β.Ανατολικού Πηλίου.

Στην Αθήνα και στο Σχολείο της Αγγελικής Χατζημιχάλη, με δάσκαλο στο σχέδιο το Δ.Διαμαντόπουλο ,μελέτησε τη λαϊκή το λαϊκό πολιτισμό και ειδικεύτηκε στη Μεταλλοπλαστική Τέχνη .

Στη συνέχεια, με υποτροφία του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ ,  πήγε στη Ιταλία, στο Μιλάνο, στη Σχολή  UMANITARIA, όπου ολοκλήρωσε τον  τριετή κύκλο σπουδών στη Μεταλλοπλαστική, Χαρακτική και Κόσμημα.

Με υποτροφία της UMANITARIA, κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας στην Ελλάδα,  συνέχισε σπουδές  Γλυπτικής  στη Σχολή Καλλών Τεχνών BRERA, στο εργαστήριο του MARINO MARINI, απ' όπου  αποφοίτησε με άριστα .

Το 1981-82 με δεύτερη υποτροφία του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ, παρακολούθησε στη Σχολή Καλλών Τεχνών της Γενεύης ,το εργαστήριο της  Μοντέρνας  Tapestry σε Όρθιο Αργαλειό και στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Kunstgewerbeschuleστη Ζυρίχη, Σχεδιασμό Υφάσματος.

Δίδαξε σε Σχολές Αργυροχρυσοχοΐας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και από το 1985 Εικαστικά  στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Αθήνας.

Παράλληλα, Διακοσμητικές Εφαρμογές ,στη Σχολή Γραφικών  και Καλλιτεχνικών Σπουδών, του Τ.Ε.Ι της Αθήνας στη θέση του επίκουρου καθηγητή .

Επίσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  στη θέση του λέκτορα,  στο Παιδαγωγικό τμήμα της Δημοτικής Εκπαίδευσης  και  ως Εξωτερική Συνεργάτης, στο του Πανεπιστημίου της Αθήνας, στις  Μουσειακές Σπουδές .Έχει λάβει μέρος σε πολλά Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

Έχει συγγράψει το βιβλίο ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ,για τις Σχολές του Ο.Α.Ε.Δ .Έχει Εικονογραφήσει βιβλία . Ο Οργανισμός Βάμβακος της απένεμε  Πρώτο Βραβείο Χρυσό Μετάλλιο και ο Ελλήνων Λογοτεχνών επίσης Χρυσό Μετάλλιο για το της στις Τέχνες και τα Γράμματα. Κατέχει  Αντικατάσταση Διδακτορικού  Τίτλου στις Διακοσμητικές Εφαρμογές  με αναγνωρισμένο Καλλιτεχνικό έργο.

Παρουσιάστηκε το έργο της σε πολλές Ατομικές και  Ομαδικές Εκθέσεις στη Ελλάδα Ευρώπη και Αμερική .

Έλαβε μέρος στην 6η Biennale  Internazionaleστη S.MariadiSalaστη το 2016, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γυναικών της Μεσογείου  υπό την αιγίδα της το 2000 και  στο  Forum για την Ανακύκλωση στη Ρώμη το 2014.

Ποίηση και εικαστικά  παρουσίασε το 2016 στο Διαβαλκανικό Φιλολογικό Συνέδριο που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων  στη Σιάτιστα.

Το Εικαστικό της Έργο έχουν παρουσιάσει οι Τεχνοκριτικοί  Ντ.Η.Ρογκάν ,ο Μ. Στεφανίδης,ο R. Wollen, η Α. Σχινά ,η Χ. Δραντάκη ,οι δημοσιογράφοι  Β.Καββαθάς, Α.Βασιλειάδης Κ. Παπαγεωργίου και οι σκηνοθέτες Σ. Σφυρόερα και Σ.Στάγκος.

Έργα της βρίσκονται σε , Πινακοθήκες και σε πολλές Ιδιωτικές Συλλογές στη Ελλάδα και το εξωτερικό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση