Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση έργων της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη στο Χώρο Τέχνης δ.
Έκθεση έργων της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη στο Χώρο Τέχνης δ.

Έκθεση έργων της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη στο Χώρο Τέχνης δ.

 

Με τίτλο “μετΜΟΡΦώΣΕΙς” έκθεση έργων της ς Αρκουδογιάννη θ εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στις 9 το βράδυ στο Χώρο Τέχνης  δ .  (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος) στον Βόλο.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου 2022, γίνεται παράλληλα με την έκθεση που είναι σε εξέλιξη στο Μουσείο της ς με τίτλο “ Υφάνσεις εκ νέου “.

Περιλαμβάνει έργα της Βολιώτισσας δημιουργού αντιπροσωπευτικά της  καλλιτεχνικής της ς που αποτελεί συγκερασμό και συμπόρευση  παραδοσιακών τάσεων και πρωτοπορίας έως τη σύγχρονη τέχνη.

Η Αρκουδογιάννη γεννήθηκε στον Βόλο.

Σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση και Γραφικές Τέχνες στο “Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο” (Σχολή Δοξιάδη) με τους Γ. Παρμακέλλη, Τ.  Κατσουλίδη, Π. Ζουμπουλάκη, Στ. Λυδάκη.

Η μαθητεία δίπλα στους Κίτσο Μακρή και Χρύσανθο Χρήστου της πρόσφεραν  γνώση και κυρίως στην παράδοση και την ανάδειξη της μέσα από τις  δημιουργίες της στο Εργαστήριο Χειροποίητων Υφαντών που λειτούργησε  για τριάντα και πλέον χρόνια αφήνοντας καλλιτεχνική παρακαταθήκη και  μοναδικό αποτύπωμα σε χώρους και οικίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η μετάβαση ως μετεξέλιξη στον χώρο των εικαστικών αναδείχθηκε από την  Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη παράλληλα με άλλες δράσεις και αφορούν σε  έργα και εγκαταστάσεις με κύριο χαρακτηριστικό το χρώμα που συμπορεύεται  με ποικίλα υλικά όπως : κλωστές, ξύλο, μέταλλο, νέον, plexiglas.

Συμμετέχει σε ενημερωτικές ημερίδες και ως εισηγήτρια ενώ αναλαμβάνει την επιμέλεια εκθέσεων και σχετικών διοργανώσεων.

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στον Βόλο, στο Art Space στη Σαντορίνη, στην και αλλού.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

 

Η έκθεση έργων με τίτλο “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη στοn Χώρο Τέχνης δ. θα λειτουργεί : Τρ. Τετ. Πεμπ. Παρ. 11:00 – 14:00 και  18:30 – 21:00 Σαββ. 11:00 – 14:30.

Κυρ. Δευτ. κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση