Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση- εκδήλωση του τμήματος κεραμικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών
Έκθεση- εκδήλωση του τμήματος κεραμικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών

Έκθεση- εκδήλωση του τμήματος κεραμικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών

Με πραγματοποιήθηκε η έκθεση- εκδήλωση του τμήματος κεραμικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της ΚΕΚΠΑ- του Δ. Βόλου, την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στο πάρκο του Αναύρου.

Τα παιδιά εργάστηκαν με την καθοδήγηση του κεραμίστα Χρήστου Γιαννακόπουλου πάνω στην Βυζαντινή τεχνοτροπία “sgraffito”, που χαρακτηρίζει την βυζαντινή κεραμική από τον 9ο έως τον 13ο αι.

Η ιδιαιτερότητα της τεχνικής έγκειται στο ότι αντικείμενα κατασκευασμένα από κόκκινο πηλό επαλείφονται με διάλυμα λευκού πηλού και στη συνέχεια χαράσσονται δημιουργώντας διάφορα μοτίβα και παραστάσεις.

Τέλος το αντικείμενο εφυαλώνεται με χρωματιστά υαλώματα οξειδίων χαλκού και σιδήρου.

Επίσης τα παιδιά προσέγγισαν απτά, με πηλό, στοιχεία βυζαντινού πολιτισμού όπως πέλεκυς, λυχνάρια επιτραπέζια και κρεμαστά σε σχήμα ιχθύος, κώδωνες, λιθανάγλυφα και πολλά άλλα.
Την εκδήλωση εμπλούτισαν οι:
-Δημήτρης Προύσαλης εκπαιδευτικός-αφηγητής και οργανωτής του φεστιβάλ αφήγησης Πηλίου με απαγγελίες μεσαιωνικών παραμυθιών του Ελληνικού χώρου που μάγεψαν τα παιδιά.
-Έλενα Νικηφόρου ζωγράφος και αγιογράφος που μίλησε σε παιδιά και γονείς για τη βυζαντινή τέχνη καθώς και τη του Γ. Γουναρόπουλου που κοσμεί το ναό της Αγ. Τριάδος, δεχόμενη πλήθος ερωτήσεων
Επίσης   τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- Σοφία Χάλαρη,  η οποία μεταξύ άλλων μοίρασε στα παιδιά χυμούς και γλυκίσματα συμβάλλοντας έτσι σε ένα κατά γενική ομολογία όμορφο απόγευμα.

 

Πρόγραμμα “Ήλιος και θάλασσα”

 

Το ΚΔΑΠ Προσφυγικών της ΚΕΚΠΑ – του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, σε με το ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας Βόλου, πραγματοποίησαν το πρόγραμμα «Ήλιος και Θάλασσα» του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας.

Οι Κοσκινάρη Βάια  και Περδίκη Βασιλική  από το προσωπικό του ΤΟΜΥ, την Τρίτη 5/6/2022 παρουσιάσαν στα παιδιά οπτικοακουστικό υλικό για την πρόληψη και τους κινδύνους, που ελλοχεύουν στη θάλασσα, το κολύμπι και τον ήλιο, αν δεν τηρούνται τα σωστά μέτρα προστασίας, τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση