Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση διαγωνισμού ζωγραφικής και παραμυθιών για την Ευρώπη
Έκθεση διαγωνισμού ζωγραφικής και παραμυθιών για την Ευρώπη

Έκθεση διαγωνισμού ζωγραφικής και παραμυθιών για την Ευρώπη

Ξεκίνησε χθες Πέμπτη, 12 οεμβρίου 2015, η έκθεση των έργων του διαγωνισμού ς με τίτλο : «Μια ζωγραφιά για την Ευρώπη», που είχε ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, από την ς και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ς Θεσσαλίας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης και μέσα στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών . Λάρισας, τους Τeachers for Europe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας κι αφορούσε μαθητές των σχολείων της Α'θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το σύνολο πλέον των 28 κρατών-μελών της, την ευρωπαϊκή ιδέα και κουλτούρα, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τα έργα θα εκτίθενται έως και το μεσημέρι του Σαββάτου, 14 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, όπου μάλιστα το Σάββατο στις 11:00 π.μ. θα γίνει μια ειδική εκδήλωση, όπου θα δοθούν τα και οι βεβαιώσεις συμμετοχής για όλους όσους πήραν μέρος στο διαγωνισμό ς.

Ταυτόχρονα θα δοθούν και τα για το διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με τίτλο : «Η Ευρώπη με τα 28 αστέρια της», που αφορούσε μαθητές των Δ', Ε', ΣΤ' τάξεων των δημοτικών σχολείων και των Α', Β', Γ' τάξεων των γυμνασίων και θα διαβαστούν από τη Γραμματέα του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, τα 2 πρώτα .

"Αλιεύοντας" την είδηση