Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Εγκαίνια φωτογραφικής  έκθεσης στο Χώρο Τέχνης ” δ. ”
Εγκαίνια φωτογραφικής  έκθεσης στο Χώρο Τέχνης ” δ. ”

Εγκαίνια φωτογραφικής  έκθεσης στο Χώρο Τέχνης ” δ. ”

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στις 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν στο Χώρο Τέχνης ” δ. ” (Χατζηαργύρη 4 Βόλος ) τα εγκαίνια φωτογραφικής  έκθεσης της Λίας Ζαννή και Μιχάλη Πολιτόπουλου με τίτλο ” Φωτογραφικά ζεύγη “,  σε επιμέλεια των Πάνου Ροζάκη και Σπύρου Λαζάρου όλοι τους μέλη του Φωτογραφικού Κύκλου.
Η Λία Ζαννή περιγράφει φωτογραφικά τον περίγυρό της με τρυφερότητα και ευαισθησία και καταφέρνει να τον μεταμορφώσει σε ” θέατρο ” των ονειροπολήσεων της.
Ο Μιχάλης Πολιτόπουλος αναζητεί και χαίρεται τις μικρές , φευγαλέες στιγμές της ζωής, ενώ οι φωτογραφίες του, μελαγχολικά ”ρευστές ” μιλούν ” για το χρόνο που κυλάει σας άμμος μεσ’ από τα χέρια μας.
Η Λία Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο.΄Εχει εκθέσει επανειλημμένως τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου από το 1988. Από τη Μικρή Σειρά των εκδόσεων Φωτοχώρος έχει κυκλοφορήσει το λεύκωμα με φωτογραφίες της “Στη χώρα των παιδιών” ,ενώ φωτογραφίες της έχουν συμπεριληφθεί και σε αρκετά ομαδικά λευκώματα.
Ο Μιχάλης Πολιτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.Έχει εκθέσει φωτογραφίες σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Το 1997 κυκλοφόρησε βιβλίο με φωτογραφίες του και τίτλο “Το δωμάτιο”. Το 1998 συμμετείχε με φωτογραφίες του στο λεύκωμα ” Κύπρος – Έξι φωτογραφικές διαδρομές.Έχει διδάξει φωτογραφία στην Κοινότητα Απεξάρτησης “Διάβαση” και στο STATE  UNIVERSITYOF N.Y στην Αθήνα.
Ο Πάνος Ροζάκης έγραψε για τη Λία Ζαννή…εμείς ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα των αναμνήσεών της συμμετέχουμε στις μικρές καθημερινές της “τελετουργίες” και γευόμαστε τις συγκινήσεις των οπτικών της περιπλανήσεων . Για το Μιχάλη Πολιτόπουλο … η αθωότητα της ματιάς του τρέφεται από φαινομενικά ασήμαντες οικογενειακές και ταξιδιωτικές στιγμές “ντυμένες” με αισθησιασμό και τρυφερότητα,αποθεώνοντας την απόλαυση της στιγμής, κάνοντάς μας κοινωνούς της εμπειρίας του.
Ο Σπύρος Λαζάρου αναφέρει για τους δύο: “Τους γνώρισα πριν τρία χρόνια σαν νέο μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Οι φωτογραφίες τους για μένα ένα σίγουρο μονοπάτι για ν’ ανακαλύψω μια νέα Λία έναν άλλο Μιχάλη που σίγουρα έρχονται. Για τους ίδιους οι φωτογραφίες τους είναι ο κήπος έξω από το δωματιάκι της μνήμης που όλοι χτίζουμε μέσα μας”.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 17 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου 2017.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση