Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Δύο νέες τοιχογραφίες στην πόλη του Βόλου από την UrbanAct
Δύο νέες τοιχογραφίες στην πόλη του Βόλου από την UrbanAct

Δύο νέες τοιχογραφίες στην πόλη του Βόλου από την UrbanAct

Η UrbanAct υλοποίησε δύο νέες τοιχογρφίες στην πόλη του Βόλου με τη συμμετοχή των κλλιτεχνών Kez και Same84 και τη συνεργασία και στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι τοιχογραφίες εντάσσονται στο πρόγραμμα CoSpIRom (Common Spaces for Integration of Roma) το οποίο έχει ως στόχο αφενός την ενδυνάμωση των Ρομά και αφετέρου την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης ς για την κοινότητα των Ρομά, αμφισβητώντας τα συμβολικά σύνορα που ξεχωρίζουν τις δύο κοινότητες.

Η μία τοιχογραφία υλοποιήθηκε στο Νέας Ιωνίας από τον καλλιτέχνη Same84 και φέρει τον τίτλο «Πολύχρωμα Χαμόγελα». Στο εν λόγω σχολείο θα υπάρξει και συμμετοχική δράση των μαθητών σε παραπλήσια της κεντρικής τοιχογραφίας επιφάνεια, όπου οι μαθητές θα χρωματίσουν “” στα ελληνικά και στα ρομανί.

Η δεύτερη τοιχογραφία υλοποιήθηκε σε κτίριο ιδιώτη έναντι του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου από τον καλλιτέχνη Kez και φέρει τον τίτλο «Contact Is Possible».

Ευχαριστούμε την επιστημονικά υπεύθυνη του έργου καθηγήτρια του , Χαρούλα Σταθοπούλου για τη συνεργασία, τον διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, Αναστάσιο ούκο, τους ιδιοκτήτες του κτιρίου στη δεύτερη τοιχογραφία και φυσικά τους καλλιτέχνες που για μια ακόμη φορά μας «πρόσφεραν» δύο εικαστικά με μηνύματα τα οποία απευθύνονται σε όλους και συμβάλλουν στην ειρηνική συνύπαρξη.

ια όμορφες , με ελεύθερους δημόσιους χώρους και συμμετοχικούς πολίτες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση