Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Δύο νέες τοιχογραφίες στην πόλη του Βόλου από την UrbanAct
Δύο νέες τοιχογραφίες στην πόλη του Βόλου από την UrbanAct

Δύο νέες τοιχογραφίες στην πόλη του Βόλου από την UrbanAct

Η UrbanAct υλοποίησε δύο νέες τοιχογραφίες στην πόλη του Βόλου με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Kez και Same84 και τη και στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι τοιχογραφίες εντάσσονται στο CoSpIRom (Common Spaces for Integration of Roma) το οποίο έχει ως στόχο αφενός την ενδυνάμωση των Ρομά και αφετέρου την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας για την κοινότητα των Ρομά, αμφισβητώντας τα συμβολικά σύνορα που ξεχωρίζουν τις δύο κοινότητες.

Η μία τοιχογραφία υλοποιήθηκε στο Νέας Ιωνίας από τον καλλιτέχνη Same84 και φέρει τον τίτλο «Πολύχρωμα Χαμόγελα». Στο εν λόγω σχολείο θα υπάρξει και συμμετοχική δράση των σε παραπλήσια της κεντρικής τοιχογραφίας επιφάνεια, όπου οι θα χρωματίσουν “λέξεις” στα ελληνικά και στα ρομανί.

Η δεύτερη τοιχογραφία υλοποιήθηκε σε κτίριο ιδιώτη έναντι του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου από τον καλλιτέχνη Kez και φέρει τον τίτλο «Contact Is Possible».

Ευχαριστούμε την επιστημονικά υπεύθυνη του έργου του , Χαρούλα Σταθοπούλου για τη , τον διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, Αναστάσιο Γούκο, τους ιδιοκτήτες του κτιρίου στη δεύτερη τοιχογραφία και φυσικά τους καλλιτέχνες που για μια ακόμη φορά μας «πρόσφεραν» δύο εικαστικά έργα με μηνύματα τα οποία απευθύνονται σε όλους και συμβάλλουν στην ειρηνική συνύπαρξη.

Για όμορφες πόλεις, με ελεύθερους δημόσιους χώρους και συμμετοχικούς πολίτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα 19χρονος στη Ν. Αγχίαλο #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/y4HHtQH4E7 -

  • Βολιώτης πλήρωσε για #πατίνι που δεν έλαβε #πατίνι - https://t.co/JtYUmCR9RL -

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

"Αλιεύοντας" την είδηση