Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Διάθεση έργων έκθεσης φωτογραφίας υπέρ κληρικών
Διάθεση έργων έκθεσης φωτογραφίας υπέρ κληρικών

Διάθεση έργων έκθεσης φωτογραφίας υπέρ κληρικών

Ο φορέας πολιτισμού της  Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «ΜΑΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος , τον Αργύρη Ζαφειρίδη  και τους συνεργάτες του, πραγματοποίησαν  βιωματική έκθεση φωτογραφίας στο  νέο επιβατηγό σταθμό στον λιμένα του από τις 5 Ιουνίου 2018, που διαρκεί μέχρι τώρα.

Η δραστηριότητα αυτή, αποτέλεσε μια επιπλέον εκδήλωση στο πλαίσιο της  «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018», και είναι ενταγμένη στο Θεματικό έτος του φορέα με τίτλο: «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές». Φιλοξένησε φωτογραφίες από τεχνίτες, εργαστήρια και αντικείμενα που παράγονται, και είναι φωτογράφων από διάφορες χώρες, εκτός της Ελλάδος, όπως από την Σουηδία, Ρουμανία, Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο, και την μακρινή ουατεμάλα.

Τον χώρο της έκθεσης, όλους αυτούς τους μήνες, επισκέφθηκε  πλήθος Βολιωτών, αλλά και άλλων ανθρώπων που είχαν προορισμό προς τα νησιά των Β. Σποράδων, αλλά και πολλοί που επέστρεφαν από αυτά. Όμως, επισκέφθηκαν και πολλά Σχολεία, καθώς και οργανωμένες ομάδες φιλοτέχνων.

Για την υποστήριξη της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως: σεμινάρια ανάδειξης Λαϊκής Τέχνης, παρουσίαση των «Μαχαιράδων της Κερασιάς Πηλίου», Μουσικής, παρουσιάσεις βιβλίων κ. ά.

Προπάντων όμως αναδείχθηκε ακόμη ένας χώρος τέχνης και πολιτισμού στην πόλη , που ήταν αναξιοποίητος. Τούτο κατέστη  δυνατό,  χάρις στην διορατικότητα και την ευρύτητα σκέψης του προηγουμένου προέδρου του Ο.Λ.Β., κάτι που βεβαίως η σημερινή διοίκηση συνέχισε.

Τώρα πλέον, φτάνοντας στην λήξη της  έκθεσης, ο επιμελητής της, Αργύρης Ζαφειρίδης, είχε την σκέψη να διατεθούν όλα αυτά τα σε συμβολική τιμή  και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, να ενισχύσουν έναν  αγαθό σκοπό.

Την πρόταση αυτή, αμέσως αποδέχτηκε ο    και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» και πρότεινε το όποιο ποσό συγκεντρωθεί να ενισχύσει τους σκοπούς του  Ιδρύματος Ενισχύσεως και Επιμορφώσεως εφημεριακού κλήρου Ι.Μ.Δ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, στην Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, διακονούν δεκατρείς (13) άμισθοι κληρικοί, νέα παιδιά που προσέρχονται στην ιεροσύνη και δεν έχουν κρατική μισθοδοσία.

-«Αυτό το ίδρυμα είναι το καλύτερο στην Μητρόπολη, αναφέρει ο Μητροπολίτης κ. . Αντέχει, από την πρώτη στιγμή. Και εγώ ενθουσιάστηκα και δεν το πίστευα. Μου έλεγαν οι συνεργάτες, τολμήστε το αλλά δεν θα έχουμε ανταπόκριση, για τους παπάδες, υπάρχει άλλη εικόνα. Όχι, διαψεύστηκαν. Αυτό το ίδρυμα τους δίνει ένα βιβλιάριο υγείας και τον ελάχιστο μισθό. Χάρις στους πιστούς της περιοχής, όχι στο κράτος. Μα εμείς είμαστε Κράτος και , δεν είμαστε; Απλώς βρήκαμε έναν άλλον δρόμο να κρατήσουμε ζωντανά τα θυσιαστήριά μας. Ο π. Άγγελος μου έλεγε «ξέρετε, τα νέα τα παιδιά, είναι εδώ, κοντά μας. Αυτό είναι η ελπίδα και πρέπει να δημιουργήσουμε διαδόχους για να είναι ζωντανοί οι τόποι μας».

Για τον υπέροχο τούτο σκοπό, είναι προορισμένη η διάθεση των φωτογραφικών έργων της έκθεσης, και οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους σαράντα επτά καλλιτέχνες φωτογράφους, Έλληνες και ξένους για τη διάθεση της πνευματικής τους ιδιοκτησίας.

Τα έργα της έκθεσης, αύριο  Τετάρτη 12  Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19.00, στον νέο επιβατηγό σταθμό Λιμένα Βόλου (TERMINAL), θα διατίθενται προς σαράντα (40) ευρώ έκαστο και είναι αποτυπωμένα σε μουσαμά, διαστάσεων (50 Χ 70), θα παρουσιάσει  και σε αυτή την εκδήλωση ο εμπνευστής όλης της δράσης και επιμελητής της έκθεσης, Αργύρης Ζαφειρίδης.

Την όλη εκδήλωση, ευγενικά προσφέρθηκε να πλαισιώσει, παρουσιάζοντας μια εξαιρετική μουσική βραδιά  το μουσικό σύνολο «Ίαμβος», που θα παρουσιάσει, για άλλη μία φορά χωρίς καμιά αμοιβή, υπέροχες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Το Μουσικό Σύνολο «Ίαμβος», δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 1992, και έχει κλείσει ήδη 26 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και συνεχούς δημιουργίας στα μουσικά δρώμενα της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα, εντός και εκτός Ελλάδας. Αποτελείται δε όπως είναι γνωστό, από τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), δρα Σέβη Μαζέρα (πιάνο) και Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο). Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις όπως :

Στην ετήσια επίσημη θρονική εορτή του Πατριαρχείου τον Μάιο του 2011 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής   Θεόδωρου Β'. –

Στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών στο Λονδίνο. –

Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών «Withoutborders» μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού του διευθυντή όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα ανάμεσα από 15 χώρες με ένα καθαρά ελληνικό πρόγραμμα, στο παλάτι «Balchik» στην Βάρνα της Βουλγαρίας. –

Εμφάνιση στη διάσημη SaladelCapitolo του Φλαγγιανού Κολεγίου στην Βενετία με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Ανάπτυξης μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας της Βενετίας. –

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. –

Στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο) στην Αθήνα σε αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη». –

Στο Μεσογειακό Κέντρο Χανίων, μετά από επίσημη πρόσκληση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. Έχει επίσης εμφανιστεί σε «ιστορικές» αίθουσες συναυλιών, όπως αυτή του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στο κέντρο της Αθήνα, καθώς και σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (Βόλος 2006), «Αργοναύτες», εορτασμοί για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, «Πολιτιστική Μεσογειάδα 2010» κ.ά.

Τα μέλη του «Ιάμβου» είναι διπλωματούχοι σολίστ με πολύ καλές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και στον τομέα της επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών. Στο ενεργητικό τους έχουν ατομικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπράξεις ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποια από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Έχοντας ως βάση την πόλη του Βόλου ζουν και διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου και σε σχολεία και Ωδεία της πόλης.

Τέλος,   ο νέος πρόεδρος του Ο.Λ.Β. Παντ. Σκάγιαννης και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Τοζίδης, στηρίζουν ανεπιφύλακτα τούτη τη δραστηριότητα, στους χώρους του Λιμανιού του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση