Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Αθρόα επίσκεψη στην έκθεση έργων του Ευθυμίου Βαρλάμη στο Νοσοκομείο Βόλου
Αθρόα επίσκεψη στην έκθεση έργων του  Ευθυμίου Βαρλάμη στο Νοσοκομείο Βόλου

Αθρόα επίσκεψη στην έκθεση έργων του Ευθυμίου Βαρλάμη στο Νοσοκομείο Βόλου

Με  οργανωτική επιτυχία και προσέλευση ασθενών, συνοδών και κοινού, συνεχίζεται στο  Νοσοκομείο Βόλου, η έκθεση «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ» του Ευθυμίου Βαρλάμη.

Η έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα υποδοχής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο»  και αποτελείται από 14  μεγάλων διαστάσεων έργα ζωγραφικής, σε έναν χώρο που ειδικά για την έκθεση διαρρυθμίστηκε.

Είναι η πρώτη φορά που η διάσημη πλέον συλλογή του αείμνηστου καλλιτέχνη, Ευθυμίου Βαρλάμη, παρουσιάζεται μέσα στο χώρο ενός νοσοκομείου.     Και αυτό έγινε κατορθωτό χάρις στην αγαστή συνεργασία του φορέα Πολιτισμού της  Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» με  τη διοίκηση του Νοσοκομείου του Βόλου και κυρίως με τον διοικητή Ματθαίο Δραμητινό και τον υποδιοικητή  Χαρίλαο Αποστολίδη, αλλά και την πλήρη υιοθέτηση από τους εργαζόμενους στον χώρο.

Ο σκοπός της έκθεσης αυτής είναι κοινωνικός, τόνισε στα εγκαίνια της έκθεσης την 23η Οκτωβρίου, ο επιμελητής και μαθητής του αείμνηστου Βαρλάμη, Παύλος Τροχόπουλος και γίνεται μέσα στο Νοσοκομείο για να δώσει ελπίδα και θάρρος στους ασθενείς, τους συγγενείς και όλους τους ανθρώπους που περνούν μία δοκιμασία.

Είναι ένα ερέθισμα να μάθουμε περισσότερα και να γνωρίσουμε αυτόν τον Άγιο, να τον μιμηθούμε ως προς την δύναμη της πίστης του και ως προς την επαγγελματική του ευσυνειδησία ως χειρούργου γιατρού.

Ο αείμνηστος Έλληνας ζωγράφος Ευθύμιος Βαρλάμης κατάφερε με την τέχνη του όχι απλά να εικονογραφήσει τη μορφή του Αγίου Λουκά, αλλά να τον “ξαναζωντανέψει” ώστε να αισθανθούμε το πάθος του για την ζωή και την ακλόνητη πίστη του στον Ιησού Χριστό.

Συνδιοργανωτές της έκθεσης,  εκτός της «Μαγνήτων Κιβωτού» και του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», είναι επίσης ο  Ιατρικός Σύλλογος Βόλου και οι «Ιατροί της Αγάπης», ενώ  την  επιμέλεια έχει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας και το Μουσείου Τέχνης Βάλντφιρτελ (Kunstmuseum Waldviertel)  Schrems Αυστρίας, ενώ καθοριστική ήταν η οικονομική στήριξη του ΕΒΟΛ, δια του προέδρου του Δ.Σ. Νικήτα Πρίντζου.

Είναι η πρώτη φορά που η φημισμένη αυτή συλλογή παρουσιάζεται σε ένα τέτοιο χώρο, και με την ενέργεια αυτή το Νοσοκομείο δείχνει έμπρακτα το ολοκληρωμένο ενδιαφέρον του για το κοινωνικό σύνολο, με έναν τρόπο που δεν περιορίζεται μόνο στην σωματική υγεία, αλλά παίρνει σοβαρά υπόψη και την αλληλεπίδραση της ψυχικής και πνευματικής κατάστασης των ανθρώπων, δράσεις τις οποίες θα συνεχίσει και στο μέλλον.

Σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι, ο διοικητής Ματθαίος Δραμητινός, κάλεσε και πάλι τον επιμελητή της Έκθεσης, Παύλο Τροχόπουλο, προκειμένου να ξεναγήσει τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου στην έκθεση και να τους μεταφέρει τα μηνύματα που αυτή εκπέμπει. Επιπλέον την πηγή  της έμπνευσης του μεγάλου εικαστικού Ευθύμιου Βαρλάμη και την αφοσίωσή του στον νεοφανή Άγιο Λουκά, στην πορεία της ζωής του, στην προσφορά του στην Ιατρική και στην Αγιοποίησή του.

Επίσης να ενημερώσουμε τους ενδιαφερομένους φιλότεχνους και μη ότι ο Παύλος Τροχόπουλος θα παραμείνει και το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη . Θα δεχθεί στις 6.00 το απόγευμα  και θα ξεναγήσει όσους ενδιαφέρονται να ακούσουν κάτι παραπάνω για την έκθεση, που  θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 και λειτουργεί όλες τις ώρες και πέραν της προγραμματισμένης αναλυτικής ενημέρωσης των ιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, ετοιμάζεται την επόμενη εβδομάδα και ενημερωτική ομιλία, η οποία θα ανακοινωθεί όταν οριστικοποιηθεί.

Συνεχίζεται δε η δυνατότητα ότι, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές μπορούν να γίνουν ομαδικές επισκέψεις και ξεναγήσεις στον χώρο  και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως οι παραπάνω αναφερόμενες.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση