Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » «Αίθουσα Αναμονής» του Αλέξανδρου Ψυχούλη
«Αίθουσα Αναμονής» του Αλέξανδρου Ψυχούλη

«Αίθουσα Αναμονής» του Αλέξανδρου Ψυχούλη

Το project «Αίθουσα Αναμονής» του εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη μεταφέρεται στον Βόλο στον Χώρο ς  δ.  για το διάστημα από  5 Μαρτίου έως  13 Απριλίου 2022.

Έναρξη ς 5-3-022 ώρα 01:00 μ.μ.
Τι αφήνει πίσω της η εμπειρία της πανδημίας, τι προβλήματα και τι ευκαιρίες δημιούργησε αυτή η δραματική αλλαγή στις συναναστροφές μας και πόσο καλά σκηνοθετήσαμε τους εαυτούς μας στις εξ' αποστάσεως επικοινωνίες μας ;
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει: «Όταν δεν κρύβαμε το μισό πρόσωπό μας πίσω από μια μάσκα, συνήθως σήμαινε
ότι βρισκόμασταν στον ασφαλή ιδιωτικό μας χώρο όπου μπορούσαμε να κρύψουμε τα τρία τέταρτα του σώματός μας και να εκθέσουμε δημόσια τις ψηφιακές προτομές μας σε δωα τηλεδιασκέψεων όπου συντελούνται τα εργασιακά μας καθήκοντα και οι κοινωνικές συναναστροφές μας».
Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες απόκρυψης, ς και τεμαχισμού της προσωπικής μας εικόνας ο Αλέξανδρος Ψυχούλης ολοκλήρωσε την πρόσφατη αυτή έκθεση με τίτλο «ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΟΗΣ».
Η έκθεση αποτελείται από ένα πλήθος πορτραίτων, ζωγραφικές αναπαραστάσεις με ακουαρέλες των ανθρώπων που ο καλλιτέχνης συναναστρέφεται τηλεματικά.
Η «ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΟΗΣ» με όχημα την διαχρονικότητα της ς γλώσσας αναζητά την έκταση της εικόνας μας πέρα από τις επίπεδες οθόνες των υπολογιστών.
Η χρωματική γκάμα της ψηφιακής εικόνας, οι δυσλειτουργίες του software, οι παραμορφώσεις των pixels, η στιγμιαία κατάρρευση της αυτοσκηνοθεσίας του πλάνου μας, μια ναρκισσιστικού τύπου ανησυχία για το πως μας βλέπουν οι άλλοι και πως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας στον ψηφιακό καθρέφτη, είναι οι άυλες πρώτες ύλες που ο Ψυχούλης χρησιμοποιεί για να δομήσει ένα διεισδυτικό ψυχογράφημα μιας εποχής που οι ζωτικές μας επιθυμίες αναβλήθηκαν επ' αόριστον.
Η έκθεση έργων του Αλέξανδρου Ψυχούλη στο Χώρο ς  δ.   θα διαρκέσει έως 13/4/2022 και θα λειτουργεί :  Τριτ, Τετ, Πεμπ, Παρ. 11:00 – 14:00  και 18:30 – 21:00  Σαββ 11:00 – 14:30.  Κυρ., Δευτ. κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ: 6978186878.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση