Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Εγκλήματα γένους θηλυκού στη Ελλάδα
Εγκλήματα γένους θηλυκού στη Ελλάδα

Εγκλήματα γένους θηλυκού στη Ελλάδα

Παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου από το της , τις Εκδόσεις Πατάκη και τo Public Βόλου

Το της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων εφημερίδων, Θεσσαλίας, Στερεάς ς καις Εύβοιας, (), οι εκδόσεις Πατάκη και τo Public Βόλου παρουσιάζουν την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 19:00 το βιβλίο του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου με τίτλο: Εγκλήματα γένους θηλυκού στη .

Για το βιβλίο θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οι Έφη Εμμανουηλίδου, Αστυνόμος Α', Τούλα Κεκάτου, δημοσιογράφος, Ροσσάνα Πώποτα, δημοσιογράφος και ο .

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος και της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, Δημήτρης Χορταργιάς. Η είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Public Βόλου, στην οδό 28.

Όπως σημειώνει ο γνωστός δημοσιογράφος και , «οι περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες στις οποίες αναφέρομαι έχουν απασχολήσει για πολύ καιρό ή και χρόνια ακόμη την κοινή γνώμη. Ήταν εγκλήματα που πραγματικά συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Πρωταγωνίστρια είναι η γυναίκα, ως φυσική ή ηθική αυτουργός ή συναυτουργός, σε όλες τις ανθρωποκτονίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο: συζυγοκτονίες, παιδοκτονίες, μητροκτονίες και δολοφονίες άλλων προσώπων, για διάφορους λόγους.

Πολλές από τις ανθρωποκτονίες αυτές φέρουν τον χαρακτήρα της εκδίκησης, του φοβερού πάθους, του αβυσσαλέου μίσους, και σχετίζονται με το χρήμα, τη ζηλοτυπία, τα περιουσιακά και άλλα ζητήματα.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις γυναίκες που εγκλημάτισαν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, δεν είχαν απασχολήσει την Αστυνομία για το παραμικρό. Ήταν δηλαδή οι γυναίκες της διπλανής πόρτας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση