Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Δράση από την «Πρόταση Ζωής» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών
Δράση από την «Πρόταση Ζωής» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Δράση από την «Πρόταση Ζωής» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., σας προσκαλεί στη παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο: «Η μετάλλαξη του Καραγκιόζη», του Θωμά Χάρμπα, που διοργανώνει στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης που εφαρμόζει, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου).

Η παράσταση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, στις 21:00, στο Domotel Xenia Volos.

Το Κέντρο Πρόληψης, «Πρόταση Ζωής», είναι Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία, που προέκυψε από τη συνεργασία φορέων της τοπικής κοινότητας και του ΟΚΑΝΑ και διανύει τον 21ο χρόνο λειτουργίας του. Στελεχώνεται από τέσσερις (4) κοινωνικούς επιστήμονες ( 2 ψυχολόγους, κοινωνιολόγο και κοινωνική λειτουργό) και 1 γραμματέα, ενώ ασχολείται με την πρωτογενή πρόληψη, απευθύνεται δηλαδή στο γενικό πληθυσμό που δεν έχει σχέση με τη χρήση και στοχεύει στην άμβλυνση της ανάγκης ζήτησης ουσιών και την αποφυγή ς εξαρτητικής συμπεριφοράς γενικότερα.

Πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου (σεμινάρια εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ενημερωτικές συναντήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές), στην ( και ομάδες γονέων), καθώς και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης διαφόρων κοινωνικών ομάδων (αστυνομικούς, υγείας, στρατιωτικούς κ.ά).
Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η καλύτερη γνώση του εαυτού, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και η γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ς και προάγουν την υγεία.

Παρέχει τέλος, έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική, κατόπιν , σε όσους το επιθυμούν για θέματα πρόληψης της εξάρτησης και σχέσεων στην . Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση