Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Δωρεάν ξενάγηση την Κυριακή στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»
Δωρεάν ξενάγηση την Κυριακή στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Δωρεάν ξενάγηση την Κυριακή στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Ξεκίνησε και συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά και με διευρυμένο μάλιστα πρόγραμμα, κατόπιν αιτημάτων, ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων τόσο στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό », όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και της περιοχής, που υλοποιείται, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων .

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ένας κύκλος ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή στους συμμετέχοντες, όταν πρόκειται για την πρώτη κάθε μήνα (όπως αυτή του Νοεμβρίου), και με μια μικρή συνδρομή (σε κάποιες περιπτώσεις), μόνο της εισόδου, για κάθε άλλη που τυχόν προγραμματιστεί ξενάγηση.

Αυτήν την 3 Νοεμβρίου 2019, στις 10.45 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, στο Αρχαιολογικό .

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, ισχύει ως γνωστόν, η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα , κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο, οπότε  η είσοδος στο «Αθανασάκειο Βόλου», είναι ελεύθερη.

Την ξενάγηση θα κάνει η ξεναγός – υποψήφια διδάκτωρ του Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», Μελίνα Κωστίδη.

Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (εάν είναι εφικτό μέχρι το Σάββατο πρωί 2 Νοεμβρίου 2019) στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην γενική γραμματέα του Δ.Σ.   Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977-070414 και στο email: lianapashoudi@yahoo.gr.

Η θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στο χώρο της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ώστε στις 10.45 το πρωί, να ξεκινήσει η ξενάγηση.   

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση