Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Δωρεάν ξενάγηση την Κυριακή στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»
Δωρεάν ξενάγηση την Κυριακή στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Δωρεάν ξενάγηση την Κυριακή στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Ξεκίνησε και συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά και με διευρυμένο μάλιστα πρόγραμμα, κατόπιν αιτημάτων, ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων τόσο στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής, που υλοποιείται, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ένας κύκλος ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή στους συμμετέχοντες, όταν πρόκειται για την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα (όπως αυτή του Νοεμβρίου), και με μια μικρή συνδρομή (σε κάποιες περιπτώσεις), μόνο της εισόδου, για κάθε άλλη Κυριακή που τυχόν προγραμματιστεί ξενάγηση.

Αυτήν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, στις 10.45 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, ισχύει ως γνωστόν, η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα Μουσεία, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο, οπότε  η είσοδος στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», είναι ελεύθερη.

Την ξενάγηση θα κάνει η ξεναγός – υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», Μελίνα Κωστίδη.

Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (εάν είναι εφικτό μέχρι το Σάββατο πρωί 2 Νοεμβρίου 2019) στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην γενική γραμματέα του Δ.Σ.   Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977-070414 και στο email: lianapashoudi@yahoo.gr.

Η συνάντηση θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στο χώρο της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ώστε στις 10.45 το πρωί, να ξεκινήσει η ξενάγηση.   

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση