Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Δωρεάν ξενάγηση στο «Μουσείο  Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα»
Δωρεάν ξενάγηση στο «Μουσείο  Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα»

Δωρεάν ξενάγηση στο «Μουσείο  Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα»

Ξεκίνησε και συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά και με διευρυμένο μάλιστα , κατόπιν αιτημάτων, ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων τόσο στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής, που  υλοποιείται, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων
και την .

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ξενάγηση στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο».

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και , ένας κύκλος ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή στους συμμετέχοντες, όταν πρόκειται για την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και με μια μικρή συνδρομή (σε κάποιες περιπτώσεις), μόνο της εισόδου, για κάθε άλλη Κυριακή που τυχόν προγραμματιστεί ξενάγηση.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, στις 10.45 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, στο Μουσείο  Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου  & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα.

Τη δωρεάν ξενάγηση θα κάνει η ξεναγός – υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» Κωστίδη.

Τα μέλη των «Φίλων του Αθανασάκειου», οι τρίτεκνοι, ή , οι σπουδαστές , τα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, κ.ά. εισέρχονται δωρεάν, αν έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση ή κάρτα.

Η τιμή του εισιτηρίου για την είσοδο στο Μουσείο  Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σπ. Τσαλαπάτα, είναι 2 ευρώ κατά άτομο αν η συμμετοχή είναι πάνω 20 άτομα, ενώ αν είναι μικρότερη, το εισιτήριο θα κοστίσει στον καθένα επισκέπτη 4 ευρώ.

Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, , μαθητές, φοιτητές, αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (εάν είναι εφικτό μέχρι το Σάββατο πρωί 16 Νοεμβρίου 2019) στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στη γενική γραμματέα του Δ.Σ.  Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977-070414 και στο email: lianapashoudi@yahoo.gr .

Η συνάντηση θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στο χώρο της εισόδου του Μουσείου  Πλινθοκεραμοποιίας Ν. &  Σπ. Τσαλαπάτα, ώστε στις 10.45 το πρωί, να ξεκινήσει η ξενάγηση.

Σημειώνεται ότι αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ακολουθήσει επίσκεψη στα τείχη του Κάστρου των Παλαιών, δίπλα από το Μουσείο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελικός Roland Garros: 1-0 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπ - https://t.co/C6N79UUiBO -

  • #πανελλαδικές 2021: Σηκώνουν αυλαία τη Δευτέρα #πανελλαδικές - https://t.co/nXeXftN3Uz -

  • Self-tests: Πώς θα διατεθούν από 14-19 Ιουνίου σε εκπαιδευτικούς και μαθητές - https://t.co/JX5VPaANAq -

"Αλιεύοντας" την είδηση