Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Διοργάνωση έκθεσης με λαογραφικό υλικό από το Παλιούρι
Διοργάνωση έκθεσης με λαογραφικό υλικό από το Παλιούρι

Διοργάνωση έκθεσης με λαογραφικό υλικό από το Παλιούρι

Ο Πολιτιστικός-Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου ”ο ” σχεδιάζει την διοργάνωση έκθεσης με λαογραφικό υλικό από το .
Τα αντικείμενα που απεικονίζουν τον παραδοσιακό πολιτισμό του τόπου  θα φωτογραφηθούν, θα καταγραφούν και θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες. Σκοπός μας είναι να διασωθούν, να ξεφύγουν από την αφάνεια και την φθορά και να αναδειχθούν.
Αν έχετε αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στο , όπως:1) γεωργικά – αγροτικά εργαλεία κάθε είδους για όργωμα ,θερισμό , λίχνισμα , , βαρέλια, πιθάρια στάμνες, αντικείμενα επεξεργασίας μαλλιού (ρόκες ,ανέμη ,σφοντύλια , αδράχτια ,λανάρια, τσικρίκια ),σαμάρια, χαλινάρια, ζυγκιά, γιάμπολες κ.τ.λ.
2)αντικείμενα σπιτιού π.χ. παλιά κεντήματα , υφαντά ,πάντες, κορνίζες, ρολόγια, μύλους, προίκες, ενδυμασίες ή στοιχεία από αυτές, έπιπλα , παλιές φωτογραφίες, παλιά έγγραφα , ραδιόφωνα, γραμμόφωνα, παλιούς δίσκους, σχετικά με το νυφικό κρεββάτι, γέννηση παιδιού, σκεύη παρασκευής ψωμιού, σκεύη μαγειρικής, κουζίνας , τζακιού ( πυροστιές ,μασιές, καβουρντιστήρια ,διακοσμητικά), παλιά κλειδιά, αμπάρες κ.τ.λ.
3) αντικείμενα κτηνοτροφίας και ποιμενικής ζωής π.χ. κουδούνια ,γκλίτσες ,κουροψάλιδα , καρδάρες κ,τ.λ.
και οτιδήποτε άλλο σχετικό ,σκεφθεί κάποιος είναι αποδεκτό.
Όσοι από τα μέλη και τους φίλους επιθυμούν να συνδράμουν στη διοργάνωση είτε διαθέτουν αντικείμενα ας επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2020.
Για περισσότερες διευκρινίσεις και για να δηλωθούν τα αντικείμενα που διατίθενται επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 6976695743 Κ. Σακαβάλας, 6973555479 Κ. Γιαλαμάς, 6947420281 Ελ. Ντόλγυρα, 6988760757 Αθ. Αγγελόπουλος, 6974153933 Αγγ. Μπαράκος.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση