Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Διοργάνωση έκθεσης με λαογραφικό υλικό από το Παλιούρι
Διοργάνωση έκθεσης με λαογραφικό υλικό από το Παλιούρι

Διοργάνωση έκθεσης με λαογραφικό υλικό από το Παλιούρι

Ο -Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου ”ο ” σχεδιάζει την διοργάνωση ς με λαογραφικό υλικό από το .
Τα αντικείμενα που απεικονίζουν τον παραδοσιακό πολιτισμό του τόπου  θα φωτογραφηθούν, θα καταγραφούν και θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες. Σκοπός μας είναι να διασωθούν, να ξεφύγουν από την αφάνεια και την φθορά και να αναδειχθούν.
Αν έχετε αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στο , όπως:1) γεωργικά – αγροτικά κάθε είδους για όργωμα ,θερισμό , λίχνισμα , ελιές, βαρέλια, πιθάρια στάμνες, αντικείμενα επεξς μαλλιού (ρόκες ,ανέμη ,σφοντύλια , αδράχτια ,λανάρια, τσικρίκια ),σαμάρια, χαλινάρια, ζυγκιά, γιάμπολες κ.τ.λ.
2)αντικείμενα σπιτιού π.χ. παλιά κεντήματα , υφαντά ,πάντες, κορνίζες, ρολόγια, μύλους, προίκες, ενδυμασίες ή στοιχεία από αυτές, έπιπλα , παλιές φωτογραφίες, παλιά έγγραφα , ραδιόφωνα, γραμμόφωνα, παλιούς δίσκους, σχετικά με το νυφικό κρεββάτι, γέννηση παιδιού, σκεύη παρασκευής ψωμιού, σκεύη μαγειρικής, κουζίνας , εξοπλισμός τζακιού ( πυροστιές ,μασιές, καβουρντιστήρια ,διακοσμητικά), παλιά κλειδιά, α κ.τ.λ.
3) αντικείμενα ς και ποιμενικής ζωής π.χ. κουδούνια ,γκλίτσες ,κουροψάλιδα , καρδάρες κ,τ.λ.
και οτιδήποτε άλλο σχετικό ,σκεφθεί κάποιος είναι αποδεκτό.
Όσοι από τα μέλη και τους φίλους επιθυμούν να συνδράμουν στη διοργάνωση είτε διαθέτουν αντικείμενα ας επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2020.
Για περισσότερες διευκρινίσεις και για να δηλωθούν τα αντικείμενα που διατίθενται επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 6976695743 Κ. Σακαβάλας, 6973555479 Κ. Γιαλαμάς, 6947420281 Ελ. τόλγυρα, 6988760757 Αθ. Αγγελόπουλος, 6974153933 Αγγ. Μπαράκος.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση