Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Διήμερη πολιτιστική εκδρομή στην Αθήνα οι Φίλοι Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου
Διήμερη πολιτιστική εκδρομή στην Αθήνα οι Φίλοι  Αθανασάκειου  Μουσείου Βόλου

Διήμερη πολιτιστική εκδρομή στην Αθήνα οι Φίλοι Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο διεθνούς φήμης Μουσείο της Ακρόπολης, προαιρετική παρακολούθηση της παράστασης «Σμύρνη μου Αγαπημένη», αλλά και ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της πρωτεύουσας.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 23 οεμβρίου στο τηλ. 6984046263
ή στο VIS TRAVEL Τηλ. 2421031059-60

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 80,00 ευρώ/άτομο σε 2κλινο δωμάτιο – Επιβάρυνση μονόκλινου: 25,00 ευρώ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΕΙ:

• Μεταφορές, περιηγήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής

• Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο TITANIA (στο ) Α΄ κατηγορίας, σε δίκλινα δωμάτια

• Ένα πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ

• Ένα πλούσιο δείπνο σε μπουφέ

• Αρχηγό του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ για το Θέατρο: 22,00 Ευρώ σε Ζώνη (προαιρετικά)

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Δεκεμβρίου: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Συγκέντρωση στις 07:00 π.μ. στο Δημαρχείο της πόλης και αναχώρηση για την Αθήνα. Μετά από μία στάση για καφέ, άφιξη στην όμορφη πρωτεύουσα.

Ελεύθερος χρόνος στο της πόλης για βόλτα και γεύμα (εξ ιδίων) και στη συνέχεια επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα ξεναγηθούμε από επίσημο ξεναγό.

Ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία στον κόσμο, περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της αθηναϊκής Ακρόπολης.

Πρόκειται για ελεύθερα αναθηματικά γλυπτά, καθώς και σύνολα αρχιτεκτονικών γλυπτών που κοσμούσαν τα ματα που ανεγέρθηκαν σε διάφορες ιστορικές περιόδους στην Ακρόπολη. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο , τακτο στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο νωρίς στο ξενοδοχείο ώστε ν΄ αναχωρήσουν (όσοι επιθυμούν) για την παράσταση «Σμύρνη μου Αγαπημένη».

Μετά την παράσταση επιστροφή στο ξενοδοχείο ποτό στο roof garden με θέα την Ακρόπολη.

Διανυκτέρευση

KYΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με το λεωφορείο μας για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το πρώτο Μουσείο της χώρας κι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία αρχαίας ελληνικής τέχνης στον κόσμο.

Στις αίθουσές του εκτίθενται περίφημα έργα που χρονολογούνται από την Προϊστορική έως και τη Pωμαϊκή εποχή.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας που είναι γεμάτη με ιστορικά αξιοθέατα, χρώματα, αρώματα, ευκαιρίες για ψώνια, γεύσεις και αρχιτεκτονική. Θα περπατήσουμε στο Μοναστηράκι, την Πλάκα με τη γραφική Πλατεία Αβησσυνίας και τα μικρά του πολύβουα και πολυσύχναστα δρομάκια γεμάτα καταστήματα με αντίκες και παλαιά αντικείμενα, αλλά και στην οδό Αθηνάς και στους κάθετους ς, όπως η οδός Ευριπίδου, με τα αρώματα από μπαχαρικά και βότανα.

Δεκάδες μικρά καταστήματα, με κάθε λογής είδη, κρύβει και η γειτονιά του Ψυρρή. Το Θησείο είναι μια συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, κοντά στο Αστεροσκοπείο.

Σημαντικά μνημεία του Θησείου είναι το “Θησείο”, πιο σωστά το “Ηφαίστειο”, ο ναός του Ηφαίστου που λανθασμένα θεωρούνταν ναός στην μνήμη του Θησέα, από τις ανάγλυφες παραστάσεις των άθλων του στις μετόπες του, καθώς και η Στοά της Αττάλου, όπου υπογράφηκε και η συνθήκη διεύρυνσης της Ε.Ε.

Σήμερα η περιοχή είναι γνωστή ως χώρος αναψυχής με πολλές καφετέριες και ταβέρνες. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τον Βόλο όπου θα φθάσουμε το βράδυ, μετά από μία ενδιάμεση στάση.

«ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»

Είναι ένα έργο που ζωντανεύει την ιστορική μνήμη και προσφέρει συγκίνηση, και νοσταλγία. Βασίζεται σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κείμενο και με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών οι θεατές μεταφέρονται στη ζωή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, της Σμύρνης του ξεριζωμού και της ξενιτιάς.

Το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση για τη Σμύρνη και την ιστορία της γράφτηκε μετά από έρευνα πολλών ετών και καλύπτει την πιο σημαντική ιστορικά περίοδο από το 1917 μέχρι την προσφυγιά και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923.

Παράλληλα στο φουαγιέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ» θα φιλοξενείται η έκθεση «Η Σμύρνη των Ελλήνων» από την Ένωση Σμυρναίων. Το υλικό της έκθεσης προέρχεται κατά μεγάλο μέρος από τις συλλογές της Ενώσεως Σμυρναίων και περιλαμβάνει , εφημερίδες, περιοδικά, φωτογραφίες, πορτρέτα και κειμήλια που διασώθηκαν από τις και την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχθούν όψεις της ελληνικής Σμύρνης, κυρίως κατά τον 19ο και 20ο αιώνα έως το 1922 και να καταδειχθούν οι υψηλότατες επιδόσεις των Ελλήνων της Σμύρνης στις επιστήμες, την παιδεία, τα γράμματα, τις τέχνες, την οικονομία, το εμπόριο, τον αθλητισμό και την κοινωνική πρόνοια.

Στην παράσταση συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα του θεάτρου μαζί με τη σπουδαία ορχήστρα Εστουδιαντίνα, που ειδικεύεται στη μουσική της Ιωνίας και συμμετέχει για πρώτη φορά ζωντανά σε θεατρική παράσταση. Η πρωτότυπη μουσική είναι του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη που έχει μελετήσει και αναβιώσει τη μουσική παράδοση της Μικρασίας.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης διευθύνει ζωντανά επί σκηνής την Εστουδιαντίνα με τραγουδιστές τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Σοφία Μέρμηγκα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση