Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο
Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο

Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο

Tο Διεθνές Animasyros θα διεξαχθεί για όγδοη χρονιά στην Ερμούπολη Σύρου από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe-MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το Διεθνές της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Ξεκίνησε το 2008 κι έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη.
Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ,  κι άλλες παράλληλες δράσεις.

Την Παρασκευή, 25/9/2015, η Άννα Ευσταθίου, Εκπρόσωπος Τύπου και Digital της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο “Η Ευρώπη δίπλα σου: ευκαιρίες για νέους (και όχι μόνο)”, στο πλαίσιο του νέου τμήματος του φεστιβάλ με τίτλο “Αγορά”. Το νέο αυτό τμήμα του φεστιβάλ στοχεύει να αποτελέσει ένα πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και δημιουργίας συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ επαγγελματιών κινουμένων σχεδίων.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην επιβλητική Πλατεία Μιαούλη και αλλού, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση