Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο
Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο

Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων θα διεξαχθεί για όγδοη χρονιά στην πολη Σύρου από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe-MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Ξεκίνησε το 2008 κι έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την πολη.
Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις.

Την Παρασκευή, 25/9/2015, η Άννα Ευσταθίου, Εκπρόσωπος Τύπου και Digital Leader της Αροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο “Η Ευρώπη δίπλα σου: ευκαιρίες για νέους (και όχι μόνο)”, στο πλαίσιο του νέου τμήματος του φεστιβάλ με τίτλο “Αγορά”. Το νέο αυτό τμήμα του φεστιβάλ στοχεύει να αποτελέσει ένα πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και δημιουργίας συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ επαγγελματιών κινουμένων σχεδίων.

Όλες οι εκ έχουν είσοδο και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις του υ, στην επιβλητική Πλατεία Μιαούλη και αλλού, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση