Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΙΝΕΜΑ / Βασίλισσα χωρίς Βασίλειο
Βασίλισσα χωρίς Βασίλειο

Βασίλισσα χωρίς Βασίλειο

Προβολή πολυβραβευμένης ταινίας για παιδιά, νέους και οικογένειες 

Το εξαιρετικά επίκαιρο του Νορβηγού σκηνοθέτη Asgeir Helgestad «Βασίλισσα χωρίς Βασίλειο», θα προβληθεί από το Φεστιβάλ Βόλου, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «», σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Το ντοκιμαντέρ είναι κατάλληλο από 6 ετών και πάνω.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιβάλλον αλλά και τρόπους προστασίας του με τον: Γιώργο Πρώια, Ομάδα TALOS, και την  Μακέλη Γραμματή, υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας. Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της σχέσης μεταξύ της Frost, μιας πολικής αρκούδας, και ενός κινηματογραφιστή της άγριας φύσης, σε ένα νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο. Επί 4 χρόνια, ο Νορβηγός Asgeir Helgestad καταγράφει τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στον κόσμο της Frost, ανατρέποντας τις ισορροπίες του οικοσυστήματος και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της πολικής αρκούδας και των παιδιών της.

Βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φύσης: Calcutta International Cult Film Festival, Βραβείο Κοινού: Green Screen International Wildlife Film Festival, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: Wildlife Film Festival Rotterdam, Βραβείο «Άνθρωπος & »: Matsalu Nature Film Festival, Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: Missoula International Wildlife Film Festival

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 , φοιτητικό 4 .

Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι διαθέσιμα στο ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» που βρίσκεται σε νέα διεύθυνση στο της πόλης (Εμπορικό Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του Βόλου στο Facebook- - Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση