Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Tο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» στο Αχίλλειον
Tο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο»  στο Αχίλλειον

Tο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» στο Αχίλλειον

Tο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» θα προβάλλει το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με τα μεΑ Βόλου και έας Ιωνίας της Κ-ΔΙΕΚ,  mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο «Αχίλλειον».

Η ταινία, με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ρον Σάντ, καταγράφει την απίστευτη του γιου του συγγραφέα Όουεν, ο οποίος μέχρι τα 3 του δεν είχε αναπτύξει ομιλία. Τότε διαγνώστηκε με αυτισμό, και οι φοβούμενοι πως δε θα καταφέρουν ποτέ να συνομιλήσουν μαζί του, ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο επικοινωνίας: τις ταινίες της Disney.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η  Σ. Χάλαρη, pρόεδρος Κ-ΔΙΕΚ.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους  Π. Τσιγιάννη, kοινωνική lειτουργό και sυντονίστρια του μεΑ Βόλου, Ζ. Διακομή, eπιμορφώτρια kεραμικής του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και . Ποδιά, εικαστικό-εκπαιδευτικό στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό υμνάσιο-Λύκειο Ν. Ιωνίας.

Είσοδος ελεύθερη.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση