Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλος κατά της έμφυλης βίας
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλος κατά της έμφυλης βίας

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλος κατά της έμφυλης βίας

«Ζω από θαύμα και σήμερα μπορώ να σας πω την ιστορία μου» Laura Roveri

Στο πλαίσιο των πρόσφατων αποκαλύψεων περιστατικών κακοποίησης και γυναικοκτονιών, το CineDoc Βόλου προβάλει το Σάββατο 7 Μαΐου, ώρα 19.30, στον κινηματογράφο «» το ντοκιμαντέρ «FEMICIDIO» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Nίνας Μαρίας Πασχαλίδου, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΕ του Δήμου Βόλου.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για το ντοκιμαντέρ με την σκηνοθέτιδα Νίνα Μαρία Πασχαλίδου και με τις συμβούλους του Ξενώνα ς Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου,  Βασιλική Μακρυγιάννη (κοινωνική λειτουργός) και  Φιλίτσα Κουλούμπαρδου (ψυχολόγος), σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που μας αφορά όλους και πρέπει να δούμε, πριν είναι αργά.

Τον περασμένο χρόνο στην Ελλάδα διαπράχθηκαν 19 γυναικοκτονίες και 105 στην Ιταλία.

Η βία κατά των γυναικών αυξάνεται- ένα φαινόμενο δίχως σύνορα και δίχως διακρίσεις.

Στο FEMICIDIO παρουσιάζονται ιστορίες έμφυλης βίας που συγκλόνισαν την Ιταλία από τον Βορρά έως το Νότο.

Η Laura Roveri, μια 28χρονη δασκάλα γιόγκα, δέχτηκε 15 μαχαιριές από τον πρώην φίλο της. Επέζησε της ς και έγινε σύμβολο ενδυνάμωσης και θάρρους για τις γυναίκες στην Ιταλία, όπου μία γυναίκα δολοφονείται ανά τρεις ημέρες!

Η Nunzia Maiorano και η Alba Baroni δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους, όπως επίσης και η Lorena Quaranta, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι οικογένειες και οι φίλοι τους βιώνουν τη σκληρή απώλεια των αγαπημένων τους και συντάσσονται σε αυτή την συγκλονιστική οπτικοακουστική προσπάθεια ευαισθητοποίησης.

Στο FEMICIDIO ειδικοί, κοινωνιολόγοι και πολιτικοί καταθέτουν τις απόψεις τους για το φλέγον ζήτημα των γυναικοκτονιών, που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ιταλία, αλλά και όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο.

Η ταινία, η οποία είναι συμπαραγωγή με το κανάλι Al Jazeera, έκανε πρεμιέρα στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο .

Σκηνοθεσία: Nίνα Μαρία Πασχαλίδου | Ελλάδα, Ιταλία | 68′ |
Trailer: https://youtu.be/msPK7mXeKRk

Η ταινία είναι στα ιταλικά, με ελληνικούς υποτίτλους.
Τιμή εισιτηρίου: 5

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του κινηματογράφου και καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής.

Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή του Σαββάτου 7 Μαΐου είναι στο ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), Δευτέρα- Παρασκευή, 9.30 – 16.00, και την ημέρα της προβολής στο ταμείο του «», από τις 18.30.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση