Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Το CineDoc …πάει σχολείο
Το CineDoc …πάει σχολείο

Το CineDoc …πάει σχολείο

 

Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 10.00- 14.00, Δημοτικό Κινηματοθέατρο «»

Το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δια των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων  και σε με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΕ, Δήμου Βόλου, διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με ταινίες για μικρούς και μεγάλους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα .

Συγκεκριμένα, θα προβληθεί η «Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» (διάρκεια 129΄ και κατάλληλο για ηλικίες 12+) και το «Ερωτευμένος με το Σινεμά» (διάρκεια 10΄, κατάλληλο για ηλικίες 8+).

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και ές «Πώς να Φτιάξετε μια Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο σας», με τον  Δημήτριο Γουλή, διδάσκοντα (μέλος ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Ελεύθερη Είσοδος | Πρόσβαση για ΑμεΑ

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ «CineDoc» φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Αφιέρωμα Παιδικού & Νεανικού Κινηματογράφου».

Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν: Στην και αξιο των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητος για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά ς και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

 Πληροφορίες:https://www.cinedoc.gr/

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση