Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΣΙΝΕΜΑ / Το CineDoc …πάει σχολείο
Το CineDoc …πάει σχολείο

Το CineDoc …πάει σχολείο

 

Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 10.00- 14.00, Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

Το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δια των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων  και σε με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Δήμου Βόλου, διοργανώνει κινηματογραφικό με ταινίες για μικρούς και μεγάλους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, θα προβληθεί η ταινία «Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» (διάρκεια 129΄ και κατάλληλο για ηλικίες 12+) και το «Ερωτευμένος με το Σινεμά» (διάρκεια 10΄, κατάλληλο για ηλικίες 8+).

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και μαθητές «Πώς να Φτιάξετε μια Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο σας», με τον  Δημήτριο Γουλή, διδάσκοντα (μέλος ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών του .Π.Θ.

Ελεύθερη Είσοδος | Πρόσβαση για ΑμεΑ

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ «CineDoc» φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα « Παιδικού & Νεανικού Κινηματογράφου».

Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του που ασχολείται με την εκπαίδευση και την .

Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν: Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

 Πληροφορίες:https://www.cinedoc.gr/

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πενήντα τέσσερα νέα κρούσματα Covid-19 στη Μαγνησία-Πρωτοπορεί η Αττική - https://t.co/Zb5jvHzXEt -

  • Στο υπουργείο Παιδείας ο μητροπολίτης Δημητριάδος - https://t.co/TcF8E6us1R -

  • Δικαίωση για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου  - https://t.co/CMGltArlhQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση