Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΙΝΕΜΑ / «Το αρχαίο δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο»
«Το αρχαίο δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο»

«Το αρχαίο δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο»

Με τις προβολές «» και «Οιδίπους Τύραννος» του Πιέρ Πάολο Παζολίνι ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, η διημερίδα με θέμα: «Το αρχαίο δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο».

Οι της διημερίδας ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 με εισήγηση του φιλόλογου και συγγραφέα Θωμά Ψύρρα με θέμα την πρόκληση ερμηνείας για την τραγωδία του Ευριπίδη « Βάκχες». Ο κ. Ψύρρας εκτός από την ανάλυση της τραγωδίας αναφέρθηκε σε ευρωπαίους σκηνοθέτες που έχουν σκηνοθετήσει την τραγωδία « Βάκχες» του Ευριπίδη. Στη συνέχεια προβλήθηκε βιντεοσκοπημένη « Βάκχες» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Την Παρασκευή ο Νίκος Αρτινός στην εισήγησή του αναφέρθηκε στον Πιέρ Πάολο Παζολίνι ως τον κατ΄ εξοχήν ευρωπαίο σκηνοθέτη που μελέτησε και σκηνοθέτησε πολλές από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, ενώ το μέλος της ομάδας έργου του ΕUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και προϊσταμένη του τμήματος ΟΔΕΠ του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κα Ζωή Γιουρούκη απηύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Πληροφόρησης ΕUROPEDIRECT.

Στη συνέχεια προβλήθηκαν δύο ταινίες « » με τη Μαρία Κάλλας και «Οιδίπους τύραννος» πάντα σε σκηνοθεσία Παζολίνι.

Η διημερίδα παρά τις υψηλές απαιτήσεις σε γνώσεις και επίπεδο θεατών, συγκέντρωσε και τις δύο ημέρες των εισηγήσεων και προβολών περίπου 150 άτομα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ “artfools” στο πλαίσιο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, με τη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση