Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Τέσσερις ταινίες διεκδικούν το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
Τέσσερις ταινίες διεκδικούν το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Τέσσερις ταινίες διεκδικούν το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Χρηματοδοτήθηκαν από το  
Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αρχίζει σήμερα και περιλαμβάνει 12 ταινίες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα MEDIA — το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής ς. Σημειωτέον ότι τέσσερις από τις εν λόγω ταινίες είναι ανάμεσα στις επικρατέστερες για τη διεκδίκηση του Χρυσού Λιονταριού: «The Truth» του Χιροκάζου Κόρε-Έντα (Γαλλία, Ιαπωνία)», «About Endlessness» του Ρόι  Άντερσον (Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία), «Martin Eden» του Πιέτρο Μαρτσέλο (Ιταλία, Γαλλία) και «The Painted Bird» του Almained Bird του Βάκλαβ Μαρχούλ (Τσεχική , , ).
Στο τμήμα Ορίζοντες, το οποίο αφορά στις πιο πρόσφατες αισθητικές και εκφραστικές τάσεις στον διεθνή κινηματογράφο, θα προβληθούν οι ταινίες που υποστηρίχθηκαν από το «Blanco en blanco» του Τέο Κορτ (Ισπανία, Χιλή, Γαλλία, Γερμανία) και «Madre» του Ροδρίγο Σορογκόγεν (Ισπανία, Γαλλία). Η ταινία «Effetti Domino» του Αλεσάντρο Ροζεμπέτο (Ιταλία) θα προβληθεί στο τμήμα Sconfini που αφορά σε καλλιτεχνικές και πειραματικές ταινίες, καθώς και σε ταινίες είδους. Πέντε ακόμη ταινίες που έλα στήριξη από το πρόγραμμα MEDIA θα συμμετάσχουν στα ανεξάρτητα τμήματα Giornate degli Autori, καθώς και στην Εβδομάδα ς που διοργανώνεται παράλληλα με το στη Βενετία.
Στο περιθώριο του , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει, το Σάββατο, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ταινίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα MEDIA, είναι διαθέσιμες εδώ και σχετικά με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου εδώ.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση