Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΙΝΕΜΑ / Τέσσερις ταινίες διεκδικούν το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
Τέσσερις ταινίες διεκδικούν το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Τέσσερις ταινίες διεκδικούν το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα MEDIA 
Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αρχίζει σήμερα και περιλαμβάνει 12 ταινίες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα MEDIA — το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Σημειωτέον ότι τέσσερις από τις εν λόγω ταινίες είναι ανάμεσα στις επικρατέστερες για τη διεκδίκηση του Χρυσού Λιονταριού: «The Truth» του Χιροκάζου Κόρε-Έντα (Γαλλία, Ιαπωνία)», «About Endlessness» του Ρόι  Άντερσον (Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία), «Martin Eden» του Πιέτρο Μαρτσέλο (Ιταλία, Γαλλία) και «The Painted Bird» του Almained Bird του Βάκλαβ Μαρχούλ (Τσεχική Δημοκρατία, Ουκρανία, Σλοβακία).
Στο τμήμα Ορίζοντες, το οποίο αφορά στις πιο πρόσφατες αισθητικές και εκφραστικές τάσεις στον διεθνή κινηματογράφο, θα προβληθούν οι ταινίες που υποστηρίχθηκαν από το πρόγραμμα MEDIA «Blanco en blanco» του Τέο Κορτ (Ισπανία, Χιλή, Γαλλία, Γερμανία) και «Madre» του Ροδρίγο Σορογκόγεν (Ισπανία, Γαλλία). Η ταινία «Effetti Domino» του Αλεσάντρο Ροζεμπέτο (Ιταλία) θα προβληθεί στο τμήμα Sconfini που αφορά σε καλλιτεχνικές και πειραματικές ταινίες, καθώς και σε ταινίες είδους. Πέντε ακόμη ταινίες που έλαβαν στήριξη από το πρόγραμμα MEDIA θα συμμετάσχουν στα ανεξάρτητα τμήματα Giornate degli Autori, καθώς και στην Εβδομάδα κριτικής που διοργανώνεται παράλληλα με το φεστιβάλ στη Βενετία.
Στο περιθώριο του φεστιβάλ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει, το Σάββατο, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ταινίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα MEDIA, είναι διαθέσιμες εδώ και σχετικά με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου εδώ.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση