Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » «Suntan»: Θρίλερ σε ελληνικό νησί
«Suntan»: Θρίλερ σε ελληνικό νησί

«Suntan»: Θρίλερ σε ελληνικό νησί

Το «Suntan» του Αργύρη Ππδημητρόπουλου ανεβάζει κατακόρυφα τις στις αίθουσες.

Πρόκειται για ξεχωριστό φιλμ, εύφλεκτο μείγμα δράματος και θρίλερ, με ελληνική σφραγίδα ευανάγνωστη και στο εξωτερικό. Πιο καλοκαιρινή για τη βαρυχειμωνιά, που καταπλακώνει την ψυχή ενός σαραντάχρονου άντρα, είχαμε να δούμε χρόνια.

Στην προηγούμενη δουλειά του Παπαδημητρόπουλου, το «Wasted Youth» που συνυπογράφεται από τον Γιαν Φόγκελ, ένας 16άρης, αδιάφορος για ό,τι συμβαίνει γύρω του, κάνει σκέιτ σε άδεια πισίνα, σε μια που σιγοψήνεται στον καύσωνα. Λίγο μετά θα σκοντάψει άτσαλα πάνω σε έναν μεσήλικα «μπάτσο», που νιώθει σαν να τον έχουν καταδικάσει σε θάνατο. Στην τωρινή, ένας σαραντάρης γιατρός, που βλέπει με τρόμο φάντασμα από τη χαμένη του νιότη μέρα μεσημέρι, πνίγεται στα ρηχά, σε μια Αντίπαρο όπου το σεξ είναι εύκολο και απενοχοποιημένο. Μια 20χρονη Λολίτα, γυμνή και αδιάφορη συναισθηματικά, τον έσπρωξε στον πάτο.

Ο στής, ο γιατρός που ήρθε χειμώνα στην Αντίπαρο, στην κενή θέση στο αγροτικό , παρασύρεται από το φλερτ της Άννας, που ασυλλόγιστα παίζει μαζί του. Το μελόδραμα δεν είναι λύση για τον Παπαδημητρόπουλο, και έτσι το ηλιόλουστο νησί μετατρέπεται αίφνης σε σκηνικό ς τρόμου.

Στο «Suntan», το και το ποιοτικό στοιχείο λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που η σκηνοθεσία αφομοιώνει δάνεια, ενώ οργανώνει σε ενιαίο σύνολο όλα τα επιμέρους στοιχεία, από τις ερμηνείες των ηθοποιών μέχρι την ηχητική μπάντα. Όλα συμβάλλουν στον ρυθμό, εξωτερικό και εσωτερικό, σε αυτή την ταινία. Όλα είναι και σκοτάδι.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση