Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » “Suburra: Υπόγεια Πόλη” στις προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ
“Suburra: Υπόγεια Πόλη”  στις προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

“Suburra: Υπόγεια Πόλη” στις προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Με την ταινία “Suburra: Υπόγεια Πόλη”, σε σκηνοθεσία Στέφανο Σολίμα, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Μεταξουργείο στην Ν.Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 30 Απριλίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Suburra: Υπόγεια Πόλη
Suburra

Ιταλία, Γαλλία, 2015
Παρ: Ρικάρντο Τότσι, Μάρκο Χίμενζ, Τζιοβάνι Σταμπιλίνι, Ερίκ Νεβέ
Σκηνοθεσία: Στέφανο Σολίμα
Σενάριο: Στέφανο Ρούλι, Σάντρο Πετράλια, Κάρλο Μπονίνι, Τζιανκάρλο Ντε Κατάλντο
Φωτογραφία: Πάολο Καρνέρα
Μοντάζ: Πατρίτσιο Μαρόνε
Μουσική: M83
Πρωταγωνιστούν: Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Ελιο Γκερμάνο, Κλαούντιο Αμεντόλα
Διάρκεια: 135 λεπτά

Έχοντας τις πλάτες των αφεντικών της μαφίας, ένας γκάνγκστερ με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση και στο Βατικανό σχεδιάζει να μετατρέψει την Όστια, λίγο έξω από τη Ρώμη, σε καινούργιο Λας Βέγκας. Μια μεγαλεπήβολη επιχείρηση που απαγορεύεται να κολλήσει σε λεπτομέρειες κι ένα στιλάτο νεο-νουάρ με αυτοπεποίθηση, και ρυθμό, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.

Με βάση το πραγματικό γεγονός της παραίτησης του Ιταλού πρωθυπουργού στις 12 Νοεμβρίου του 2011 ο 50χρονος Ρωμάνος σκηνοθέτης Stefano Sollima παρουσιάζει ένα υποθετικό σενάριο για το τι προηγήθηκε τις επτά προηγούμενες ημέρες μέχρι την ημέρα της Αποκάλυψης. Το φιλμ αποτελεί την πρώτη ιταλο-γαλλική παρ του Netflix και η ιστορία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του 2013 των Giancarlo De Cataldo και Carlo Bonini, όπως την διασκεύασαν από κοινού για την ταινία με τους Sandro Petraglia και Stefano Rulli.

Ο τίτλος παραπέμπει σε κακόφημη περιοχή της αρχαίας Ρώμης και η υπόθεση αφορά στις τρεις διαπλεκόμενες και διεφθαρμένες εξουσίες της γείτονος χς: την πολιτική, την μαφία και την εκκλησία της. Και οι τρεις στο σενάριο παλεύουν για την ιδιοκτησία σε όλες τις μορφές της.

Το ότι ο 60χρονος De Cataldo τυγχάνει ποινικός και ο Bonini επαγγελματίας διαποτίζει το τους με στοιχεία αληθοφάνειας, που σοκάρουν.

Ουσιαστικά παρακολουθείς όλες τις μπίζνες, που προηγούνται της πτώσης μιας ιταλικής κυβέρνησης και πριν την παραίτηση ενός Πάπα, από ανθρώπους, που αδιαφορούν για την χρεωκοπημένη πατρίδα τους.

Και φυσικά σου ακούγεται οικεία η ιστορία, αφού ζεις στην Ελλάδα του επερχόμενου 4ου μνημόνιου. Η ταινία Suburra παρουσιάζει μία βρώμικη Ρώμη, που την ξεπλένει μόνο η βροχή. Οι πολιτικοί της είναι παραδόπιστοι και άπληστοι. Το εμπόριο λευκής σαρκός καλά κρατεί.

Τα ναρκωτικά τους διατηρούν όλους ενεργούς. Οι Ρομά μαφιόζοι ζουν μέσα στην κιτς πολυτέλειά τους. Παραλιακή περιοχή αποτελεί πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων με την αφορμή της ανάπτυξης και εκμετάλλευσής της. Και φυσικά όλα τα παραπάνω σου ακούγονται ξανά οικεία, αφού ζεις στην Ελλάδα των ταπεινωμένων προσφύγων, των επαιτών ναρκομανών και των πρόσφατων αστυνομικών επιχειρήσεων στις βίλες των Ρομά μεγιστάνων της Δυτικής ς.

Ο πρωταγωνιστής Pierfrancesco Favino υποδύεται με τον άρπαγα βουλευτή. Ο 30χρονος Alessandro Borghi μεταμορφώνεται, για να παίξει τον δολοφόνο με το νούμερο 8. Το φανταστικό καστ συμπληρώνει ο Jean-Hugues Anglade (Betty Blue, La Reine Margot), η Greta Scarano αναλαμβάνει τον ρόλο της εξαρτημένης Viola και τους εκδικητικούς αρχιμαφιόζους υποδύονται οι Claudio Amendola (Samurai) και Adamo Dionisi (Manfredi Anacleti). Η ποιότητα του φιλμ στηρίζεται στην εξαιρετική φωτογραφία του Paolo Carnera, στα ρεαλιστικά σκηνικά του Paki Meduri και στο μοντάζ του Patrizio Marone.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση