Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Στο Αχίλλειον το 8th Argo Film Festival
Στο Αχίλλειον το 8th Argo Film Festival

Στο Αχίλλειον το 8th Argo Film Festival

 

 

Το 8ο Αrgo Film Festival θ πργματοποιηθεί σε ένα τριήμερο πλαίσιο εκδηλώσεων από την Τετάρτη 19 έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου  , στον ιστορικό Κινηματογράφο  στην παραλία του Βόλου.

Την Τετάρτη στις 7.00 μ.μ. θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία, από το Φεστιβάλ των Καννών, ‘Good Time, ενώ την Πέμπτη, την ίδια , η υποψήφια ταινία για Χρυσές Σφαίρες,  ‘Grandma', της εταιρίας 1821 MEDIA του ιδρυτή Terry Dougas.

Την Παρασκευή, στις 6.00μ.μ. θα λάβει χ η προβολή των Δέκα Φιναλίστ Μικρού μήκους ταινιών, οι οποίες επιλέχθηκαν μεταξύ των 107 ταινιών που εξέτασε η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ. Ενώ στις 9.00μ.μ. θα ακολουθήσει η Βράβευση των Τριών Καλύτερων ταινιών, οι οποίες θα αναδειχθούν από τις ψήφους του κοινού, καθώς και η Απονομή του Μαρμάρινου Αστεριού στην καταξιωμένη Ελληνίδα  ηθοποιό Άννα Φόνσου. Συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το 8ο Αστέρι στον τοίχο του Κινηματογράφου , όπου ήδη φιλοξενούνται τα αστέρια των προηγούμενων ετών.

Η Άννα Φόνσου μεγάλωσε στην Τήνο, από όπου είναι η κατ της. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη, χορό με τη Ραλλού Μάνου και τραγούδι με την Πόπη Πετριόλη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το 1957 .Ενώ το 1965, ίδρυσε το Προσκήνιο μαζί με τους Αλέξη Σολομό και Αιμίλιο Χουρμούζιο.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε δεκάδες ταινίες, σχεδόν αποκλειστικά πρωταγωνιστικούς ρόλους, τόσο σε δραματικές όσο και σε κωμωδίες μαζί με διάσημους κωμικούς όπως ο Θανάσης Βέγγος , με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες. Πρωταγωνίστησε στη Λυρική Σκηνή στους Απάχηδες των Αθηνών, ενώ από το 2001 ανήκει στο δυναμικό του ΚΘΒΕ.

Το 1997 ίδρυσε με δικό της κεφάλαιο το κοινωφελές ίδρυμα «Το σπίτι του Ηθοποιού» για τη φιλοξενία άπορων ηθοποιών, του οποίου αποτελεί ισόβια πρόεδρο. Κατά καιρούς ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις τα των οποίων διατίθενται επίσης στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Το 2016 βραβεύτηκε με το βραβείο Νικολάου Καρόλου της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της δράση σχετικά με το «Σπίτι του Ηθοποιού».

Από σήμερα έως τις 20/12/2018 και ώρα 23:59 μπορείτε να συνεχίσετε να μπαίνετε στο  www.argofilmfestival.com όπου θα κάνετε την εγγραφή σας για να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ταινία και να αναδείξετε τη νικητήρια τριάδα για φέτος.

 Η είσοδος στις εκ του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση