Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Σειρά προβολών «Ιχνηλατώντας τόπους, ανθρώπους και ιστορίες» από το Π.Ι.Ο.Π.
Σειρά προβολών «Ιχνηλατώντας τόπους, ανθρώπους και ιστορίες» από το Π.Ι.Ο.Π.

Σειρά προβολών «Ιχνηλατώντας τόπους, ανθρώπους και ιστορίες» από το Π.Ι.Ο.Π.

Το βραβευμένο «Aenigma est» στο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου (ΠΙΟΠ) ξεκινά ειδικό κύκλο προβολών με τίτλο «Ιχνηλατώντας τόπους, ανθρώπους και ιστορίες», προβάλλοντας, κάθε μήνα, δημιουργικά διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, σε διαφορετικό μουσείο του Δικτύου του. Σκοπός των προβολών είναι η ανάδειξη της δημιουργικής πνοής του ελληνικού ντοκιμαντέρ καθώς και η ευαισθητο του κοινού μέσα από και αφηγήσεις που προσφέρουν γνώσεις αλλά και εγείρουν προβληματισμούς.
Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 19:00, θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Aenigma est» (1990 – 72'), του Δημήτρη Μαυρίκιου, στο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Πρόκειται για ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στη του μεγάλου Ιταλού ζωγράφου, γλύπτη και συγγραφέα Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (1888-1978), ο οποίος γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στον Βόλο.

Η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη του υ του θεμελιωτή της μεταφυσικής ζωγραφικής, μέσα από τους πίνακες και τα κείμενά του, κυρίως ποιήματα και δοκίμια, από όπου αναδεικνύεται η προσωπικότητα, το ύφος και η ποιητική του υ του.

Το «Aenigma est» απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας – ντοκιμαντέρ στο 31ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαυρίκιος, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τ: 24210 29844| www.piop.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση