Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » “Ανεκπλήρωτος Γάμος” στο Μεταξουργείο και στο Αχίλλειο
“Ανεκπλήρωτος Γάμος” στο Μεταξουργείο και στο Αχίλλειο

“Ανεκπλήρωτος Γάμος” στο Μεταξουργείο και στο Αχίλλειο

Με την ταινία “Ανεκπλήρωτος Γάμος”, σε σκηνοθεσία τόμινικ Κουκ, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο στην .Ιωνία και την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Αχίλλειο. Ώρα έναρξης 21:30.
Ανεκπλήρωτος Γάμος
On Chesil Beach
Ηνωμένο Βασίλειο, 2018
Σκηνοθεσία: Ντόμινικ Κουκ

Πρωταγωνιστούν: Σέρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Αν Μαρί Νταφ, Αντριαν Σκάρμπορο, Εμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ
Διάρκεια: 110 λεπτά

Ο «Ανεκπλήρωτος Γάμος» είναι μια τρυφερή και καθηλωτική ιστορία για μια σχέση που βάλλεται από εξωτερικούς παράγοντες και τις επιρροές του ασυνείδητου των παιδικών χρόνων, σε μια αυστηρή εποχή με σκληρούς κανόνες.

Η καταπιεστική, σε ότι αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, κοινωνία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή ενός νεαρού, νιόπαντρου ζευγαριού, μας λέει στο εξαιρετικό του «Στην ακτή», ο συγγραφέας Ίαν ΜακΓιούαν (συγγραφέας της «Εξιλέωσης»), που ακολουθεί, αρκετά πιστά στην κινηματογραφική του διασκευή (και πρώτη του σκηνοθεσία για τη μεγάλη οθόνη) ο βραβευμένος για τις θεατρικές παραγωγές του και τις πολύ καλές τηλεοπτικές σκηνοθεσίες του (ανάμεσά τους και μια του σεξπιρικού «Ριχάρδου ΙΙΙ») σκηνοθέτης Ντόμινικ Κουκ.

Τοποθετημένη στην Αγγλία, στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, δηλαδή πριν τη σεξουαλική επανάσταση των αμέσως επόμενων χρόνων, η ταινία, με σενάριο του ίδιου του ΜακΓιούαν, ακολουθεί το παρθένο ζευγάρι, Φλόρενς και τον Έντουαρντ, στο γαμήλιο ταξίδι τους σε παραλιακό ξενοδοχείο του Ντόρσετ.

Η μέρα τους πριν την πρώτη, δύσκολη και για τους δυο, νύχτα γάμου, εξελίσσεται με το ζευγάρι να μιλάει αδέξια, να αποφεύγει το κρεβάτι και του τι θα επακολουθήσει, βγάζοντας στην επιφάνεια την όλη άγνοια τους περί σεξ αλλά και τον τρόπο διαμόρφωσης των χαρακτήρων τους στην τότε συντηρητική, υποκριτική, γεμάτη ανασφάλειες, αγγλική κοινωνία, που ανακαλύπτουμε σταδιακά μέσα από τα διάφορα φλας-μπακ.

Φλας-μπακ στα οποία παρακολουθούμε τη γνωριμία και τον έρωτα των δυο από διαφορετικές τάξεις νέων ( ο του Έντουαρντ και καλλιτέχνις η μητέρα του, πολιτικά δραστήρια η πλούσια οικογένεια της Φλόρενς, με τη μητέρα της να ηγείται τις καμπάνιες για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό).

Το πρόβλημα ξεκινά όταν το άπειρο στο σεξ μεσοαστικό ζευγάρι πρέπει τελικά να γδυθεί και να πέσει στο κρεβάτι.

Οι λιγοστές γνώσεις και κάποια βιβλία περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης («η λέξη «διείσδυση» που διαβάζει σε ένα από αυτά η Φλόρενς την τρομάζει) δεν αποδεικνύονται αρκετά με αποτέλεσμα η σχέση να αποκαλύψει στην άγνοια αλλά και το χάσμα ανάμεσα στα δυο φύλα και να οδηγήσει στη ρήξη και την καταστροφή του γάμου πριν την ολοκλήρωσή του.
Εκείνο που βασικά καταφέρνει ο Ντομινίκ Κουκ είναι η επιμονή στην καταγραφή μικρών λεπτομερειών και γεγονότων (που συχνά διανθίζει με χιούμορ), ώστε να δημιουργήσει το σωστό κλίμα και την όλη ατμόσφαιρα της εποχής (έξοχος είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί το χώρο του παραλιακού ξενοδοχείου), είτε σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις είτε σε ό,τι αφορά την καταγραφή της πολιτιστικής και πολιτικής (αν και στο δεύτερο αυτό περίμενα μια σε μεγαλύτερο βάθος ) ατμόσφαιρας της εποχής (από εκείνη της μουσικής κουλτούρας μέχρι των πολιτικών διαδηλώσεων).

Ο Κουκ, όπως ήδη το απέδειξε και στο θέατρο ((ιδιαίτερα στο Ρόγιαλ Κορτ), ξέρει να διευθύνει και να κινεί έξοχα τους ηθοποιούς του, που και εδώ, τόσο οι Ρόναν και Χάουλ που ερμηνεύουν το ζευγάρι, όσο και οι υπόλοιποι που ερμηνεύουν τους τους (και ιδιαίτερα η Έμιλι Γουάτσον στο ρόλο της μητέρας της Φλόρενς), δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση