Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Προβολή της ταινίας “Κολύμπα Μικρό Μου Ψαράκι, Κολύμπα”
Προβολή της ταινίας “Κολύμπα Μικρό Μου Ψαράκι, Κολύμπα”

Προβολή της ταινίας “Κολύμπα Μικρό Μου Ψαράκι, Κολύμπα”

Με την τινί “Κολύμπα Μικρό Μου Ψαράκι, Κολύμπα”, σε σκηνοθεσία Ρουμπέν Αμάρ, Λόλα Μπεσίς, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στο Μεταξουργείο στην Ν.Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Κολύμπα Μικρό Μου Ψαράκι, Κολύμπα

Swim Little Fish Swim

Ρουμπέν Αμάρ, Λόλα Μπεσίς

2013, Εγχρωμο

Παραγωγή: Ρουμπέν Αμάρ, Λόλα Μπεσίς

Σκηνοθεσία: Ρουμπέν Αμάρ, Λόλα Μπεσίς

Σενάριο: Ρουμπέν Αμάρ, Λόλα Μπεσίς, Μπράιαν Πατσιόνε

Μοντάζ: ΤομάΜαρσάν

Πρωταγωνιστούν: Λόλα Μπεσίς, Νταστίν Γκι Ντεφά, Μπρουκ Μπλουμ, Αν Κοσινί

Διανομή: Mikrokosmos

Μία ακόμα ανεξάρτητη, ιδιοσυγκρασιακή κομεντί για τη χίπστερ ζωή φιλόδοξων μποέμ καλλιτεχνών στη σύγχρονη , στο πνεύμα των αυτοσχεδιαστικών ταινιών του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά των '90s, θυμίζοντας από πρώιμο Τζάρμους και Κέβιν Σμιθ μέχρι Μιράντα Τζουλάι και «Frances Ha». Με φρέσκια, άμεση ματιά αλλά κι εκβιαστική feelgood διάθεση.

Τοποθετημένη στη η ταινία χτίζει σιγά σιγά μία γύρω από τα όνειρα, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων. Υπάρχει πάντα ένα χάσμα ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, που καθορίζει την τροχιά στις ζωές και την καριέρα των ανθρώπων της πόλης. Μπορεί αυτό το χάσμα να γεφυρωθεί; Μήπως έρχεται η που όλοι θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν; Η υπόθεση δεν είναι ασυνήθιστη, έχει όμως ορισμένα καλά ποιοτικά στοιχεία που την διαφοροποιούν από κοινωνικές ταινίες αντίστοιχης θεματολογίας.

Η νοσοκόμα Μέρι ονειρεύεται μία ήσυχη, οικογενειακή ζωή μακριά από τη φασαρία της πόλης. Τα όνειρα της είναι συμβατικά και μικροαστικά. Την ίδια στιγμή, ο άντρας της είναι ένας ιδιόρρυθμος και καλόκαρδος μουσικός που παίζει φολκ μουσική με τα παιχνίδια της κόρης του, δεν θέλει να μπει στον εμπορευματοποιημένο κόσμο της διαφήμισης και επιμένει να κυνηγά το όνειρο του. Ο μποεμ τρόπος ζωής του συγκρούεται με τις πραγματιστικές οπτικές της συντρόφου του.

Η είσοδος της 20άχρονης Λιλά στη ζωή τους θα φέρει μία σειρά από απανωτές ανατροπές. Μία νεαρή και γοητευτική video artist που προσπαθεί να ξεφύγει από τη σκιά της διάσημης και πετυχημένης ς της και τις απογοητεύσεις της από τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης. Δύο άνθρωποι που παλεύουν για την προσωπική τους ελευθερία, συγκρούουνται με τις δεσμεύσεις και τη συμβατικότητα που τους κυκλώνει και ξεκινούν ένα δύσκολο ταξίδι προς την ωρίμανση. Ενδιαφέρουσα δοσμένη με τρυφερότητα και προσοχή, χωρίς περιττές προσθήκες.

Το μωσαϊκό της underground καλλιτεχνικής σκηνής, συμπληρώνεται από εικόνες της πολύβουης Νέας Υόρκης και ένα καστ που αποτελείται κατά κύριο λόγο από ερασιτέχνες ηθοποιούς. Το σενάριο βασίζεται και στον αυτοσχεδιασμό και προσπαθεί να δώσει μία πιο φρέσκια κινηματογραφική ματιά, ακολουθώντας το ρεύμα της ανεξάρτητης παράδοσης.

Οι δύο σκηνοθέτες πλάθουν μία γλυκόπικρη και ρεαλιστική ιστορία με χαρακτήρες που βρίθουν από ειλικρίνεια και δυναμισμό. Με εύστοχες ατάκες, δυνατό χιούμορ και ευαισθησία, μπορεί να μην βάζουν το μαχαίρι όσο βαθιά θα επιθυμούσαμε, ωστόσο αφήνουν υποσχέσεις για το .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση