Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Προβολή της ταινίας “Grand Central”
Προβολή της  ταινίας “Grand Central”

Προβολή της ταινίας “Grand Central”

Με την ταινία “Grand Central”, σε σκηνοθεσία Ρεμπέκα Ζλοτοφσκί, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΕ του Δήμου .

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο Μεταξουργείο στην Ν.Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Grand Central

Ρεμπέκα Ζλοτοφσκί

Γαλλία, , 2013, Εγχρωμο Σκηνοθεσία: Ρεμπέκα Ζλοτοφσκί Σενάριο: Γκαέλ Μασέ, Ρεμπέκα Ζλοτοφσκί Πρωταγωνιστούν: Λεά Σεντού, Ταχάρ Ραχίμ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ντενί Μενοσέ Διάρκεια: 94 λεπτά

παλιού γαλλικού σινεμά που διεισδύει με διαύγεια στο εναπομείναν Γαλλικό προλεταριάτο. Λιτό στιλ, ρεαλισμός, μεταφυσική υπέρβαση και ένας… ραδιενεργός έρωτας με το πιο φωτογενές ζευγάρι. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στη Λεά Σεντού από το Φ. Καννών.

Στο «Grand Central» της νεαρής Γαλλίδας σκηνοθέτιδας, εδώ στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της που συμμετέχει στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα», ο πρωταγωνιστής δεν είναι ο άνθρωπος, αλλά η του θανάτου: το τεράστιο εργοστάσιο παρς ραδιενέργειας, με τα δύο φουγάρα που σα βουνά άζουν την καλοκαιρινή φύση που τα περικυκλώνει. Εκεί θα πιάσει δουλειά ο Γκάρι, ένας επιπόλαιος τυχοδιώκτης με ψεύτικα χαρτιά, πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για να γλιτώσει από τις κακοτοπιές και να βγάλει . Ο Γκάρι θα έρθει, μεμιάς, αντιμέτωπος με δυο απειλές. Η μια είναι η επικίνδυνη δουλειά του και η ραδιενέργεια, «η δόση», όπως την αποκαλούν οι εργαζόμενοι, που μετριέται καθημερινά πάνω στο σώμα, με τέτοια επιμέλεια και προσοχή που είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα υπερβεί τα όρια. Κι η άλλη είναι η πανέμορφη συνάδελφος και γειτόνισσά του, ένας κολασμένος άγγελος, έτοιμη να παντρευτεί τον Τόνι αλλά και να ζήσει με τον Γκάρι μια κρυφή παθιασμένη περιπέτεια.

Η Ρεμπέκα Ζλοτοφσκί είναι έξυπνη στις επιλογές της. Το πρωταγωνιστικό της ζευγάρι έχει το σεξ απίλ και τη χημεία που κρατά το θεατή με τα μάτια κολλημένα στην οθόνη. Ο Ταχάρ Ραχίμ, ο «Προφήτης» του Ζακ Οντιάρ που ξαναείδαμε στο «Le Passé» του Ασγκάρ Φαραντί, έχει στο βλέμμα του όλη την ετοιμότητα να πιάσει τη ζωή και να τη στύψει και μαζί μια παιδική άγνοια κινδύνου που δίνει στον ήρωά του πάθος και δύναμη. Η Λέα Σεϊντού, με ωραιότερο τελευταίο ρόλο στην «Αδελφή μου» και πιο σέξι στη «Ζωή της Αντέλ», κατακτά το κάθε της πλάνο με μια ευάλωτη προθυμία, μια θαυμάσια ηθοποιός σε καλούπι νύμφης.

Η Ζλοτοφσκί σκηνοθετεί την αγωνία και τις εντάσεις με συγκρότηση, την ανεμελιά του έρωτα με γενναιοδωρία και κερδίζει το στοίχημα στην αντιπαράθεση του εργοστασίου που ξεχύνει δηλητήριο με τη γύρω ανθισμένη, ηλιόλουστη φύση που στεγάζει το «καλό».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση