Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Προβολή της ταινίας “Κωδικός Κολιμπρί”
Προβολή της ταινίας “Κωδικός Κολιμπρί”

Προβολή της ταινίας “Κωδικός Κολιμπρί”

Με την τινί”,  σε σκηνοθεσία Κιμ γκούγιεν, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου . Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 29 οεμβρίου στο Μεταξουργείο στην Ν.Ιωνία και την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο Αχίλλειο. Ώρα έναρξης 21:30.

The Hummingbird Project

Καναδάς, , 2019

Σκηνοθεσία: Κιμ Νγκούγιεν

Φωτογραφία: Νικολά Μπολντούκ

Μοντάζ: Αρθρουρ Ταρνόφσκι, Νικολά Σοντέρζ

Μουσική: Ιβ Γκουρμέρ

Πρωταγωνιστούν: Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάλμα Χάγιεκ

Διάρκεια: 111 λεπτά

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, το φιλμ του Κιμ Ενγκογιέν σκανάρει την αρνητική πλευρά του αμερικανικού ονείρου και εμμένει στη ματαιότητα της απόκτησης όλο και περισσότερων χρημάτων όταν τελικά η ζωή είναι αλλού.

Ο Βίνσεντ και ο Άντον, είναι δύο Νεοϋρκέζοι ξάδελφοι και παίχτες υψηλού ρίσκου, στο HighFrequency Trading, όπου το κέρδος στο χρηματιστήριο βγαίνει σε κλάσματα δευτερολέπτου. Στόχος τους, είναι φτιάξουν μια οπτική ίνα απ' το Kansas μέχρι το New Jersey, όπου θα αποφέρει εκατομμύρια κέρδη. Κόντρα σε αυτούς, η πρώην εργοδότριά τους, πανίσχυρη κια αυταρχική, κάνει τα πάντα για να τους χρησιμοποιήσει.

Το Hummingbird Project, είναι ένα φιλόδοξο φιλμ του Kim Nguyen (War Witch), που με το δικό του ξεχωριστό ύφος και γραφή, πραγματεύεται θέματα όπως η οικολογία, η ματαιότητα του άκρατου υλισμού και ανταγωνισμού, ενώ διαθέτει και ένα πολύ πρωταγωνιστικό δίδυμο που κάνει τη διαφορά, με τους Jesse Eisenberg και Alexander Skarsgard, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να υλοποιήσουν όσο δυνατόν καλύτερα το αρχικό όραμα των δημιουργών. Ειδικά ο Skarsgard, δημιουργεί έναν χαρακτήρα πολύ iconic, με καρτουνίστικη όψη, φέρνοντας στο νου κάτι απ' τις παλιές κωμωδίες των Farrelly, παίρνοντας πολλά κιλά για το ρόλο και όντας καραφλός, ενώ ίδιο ισχύει και για τον Jesse Eisenberg, που πλάθει έναν χαρακτήρα άκρως ζωντανό, έχοντας κάτι απ' τον Zuckerberg του Social Network.

O K.Nguyen, δίνει στην ταινία του, ιδιαίτερη κίνηση, ροή και παλμό, πατώντας πάνω στο πρωταγωνιστικό duo, απ' το οποίο παίρνει μεγάλη , ενώ αναπτύσσει το θέμα του, χρησιμοποιώντας πολλούς και έξυπνους διαλόγους που κρατούν το θεατή σε εγρήγορση, ενώ δημιουργεί χαρακτήρες και πρόσωπα που έχουν ενδιαφέρον και χιούμορ, όπως για παράδειγμα ο πιο εγκεφαλικός χαρακτήρας του Alexander Skarsgard, δουλεμένος λεπτομερώς στο σενάριο, κάτι εμφανές στην οθόνη. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους χαρακτήρες, που αποτελούν μισή ταινία μόνοι τους, όπως η εντυπωσιακή Salma Hayek, με επιρροές απ'την Cruella Devil, είναι άκρως πιστευτή ως η τοξική πρώην εργοδότρια των ηρώων, με ερμηνεία που πείθει με τη σιγουριά της, την επιβλητικότητά της και τη χημεία της, δένοντας άψογα με τους υπόλοιπους ήρωες. Γενικώς, ο μικρόκοσμος του Hummingbird Project, χαρακτηρίζεται από διαρκή κίνηση και γρήγορους ρυθμούς, έχοντας μια σύγχρονη κινηματογράφιση ως μηχανάκι που τρέχει το στόρι, ενώ διέπεται από πλήθος διαλόγων, που με εξυπνάδα, βάθος, αλλά και καυστικό χιουμοριστικό τρόπο, διεισδύουν στην ψυχολογία των χαρακτήρων, δίνοντας την αίσθηση, πως οι δημιουργοί αντιμετωπίζουν το υλικό τους με σοβαρότητα, χωρίς ν' αφήνουν κάτι στην τύχη του.

Το φιλμ είναι στην ουσία μια παρουσίαση, των σύγχρονων μορφών υλιστικής ζωής, με τους γρήγορους, αγχωτικούς ρυθμούς να κυριαρχούν, ενώ η δίψα του ανθρώπου για γρήγορο και άκρατο πλουτισμό ως μόνο στόχο, τίθεται στο επίκεντρο με τους δύο ηθοποιούς να επιδίδονται σε πανέξυπνες ερμηνείες, που ζωντανεύουν με τον καλύτερο τρόπο τους δύο ήρωες, μέσα σε ένα ελαφρύ και χιουμοριστικό feeling, άκρως ταιριαστό με το κλίμα του φιλμ. Σε μερικά σημεία έχουμε λίγες στιγμές που ίσως κουράσουν και θα ήθελαν λίγο λιγότερο χρόνο μέσα στην ταινία, ενώ στο φινάλε καταλαβαίνουμε πως έχουμε να κάνουμε με εγχείρημα συγκεκριμένης εμβέλειας και συγκεκριμένου κοινού, που δεν θα κάνει το κάτι παραπάνω, ώστε να ξεφύγει απ' τα στενά του πλαίσια, ούτε και σσεται εν τέλει στη μνήμη μας, μένοντας στα όρια του ανάλαφρου, εύπεπτου σινεμά,. Αποτελεί ωστόσο μια ποιοτική προσθήκη στο είδος, φτιαγμένη με σοβαρότητα, καυτηριάζοντας τις συνθήκες γρήγορου πλουτισμού των μοντέρνων καιρών, ενώ διαθέτει καλογραμμένους χαρακτήρες, με αυτόν του A.Skarsgard που φέρνει κάτι από σλάπστικ-παλιάτσο και την επιβλητική S.Hayek να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση