Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Προβολή της ταινίας «Λουίζ Λεκαβαλιέ- Εν κινήσει» από το CineDoc Βόλου

Προβολή της ταινίας «Λουίζ Λεκαβαλιέ- Εν κινήσει» από το CineDoc Βόλου

Μια ιστορία χορού και διαρκούς κίνησης και μια χορεύτρια και χορογράφος, από τις σπουδαιότερες στον κόσμο, που συνεχίζει να γοητεύει και να εμπνέει, έρχεται το Σάββατο 7 Μαρτίου, 19.30, στον κινηματογράφο «Αχίλλειον», από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ .

Η ταινία «Λουίζ Λεκαβαλιέ- Εν κινήσει» αφηγείται την και το έργο της χορεύτριας Louise Lecavalier, η τέχνη της οποίας ξεπερνά τους περιορισμούς του ανθρώπινου σώματος στην αναζήτηση της τέλειας κίνησης. Σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΕ του Δήμου . Την προβολή θα συνοδεύσει μια αναλυτική προσέγγιση πάνω στο σύγχρονο χορό από την Δρ. Ελένη Τσομπανάκη, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το ταλέντο, η δημιουργικότητα και η εκρηκτική ενέργεια της Λουίζ Λεκαβαλιέ ήταν αρκετά για να την κάνουν να ξεχωρίσει και να την καθιερώσουν ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου χορού. Χρόνια μετά το γύρισμα του θρυλικού χορευτικού ντουέτου της στο πλευρό του Ντέιβιντ Μπάουι, παρακολουθούμε την Λεκαβαλιέ να δημιουργεί στο στούντιο της νέες χορογραφίες για τις σόλο παραστάσεις της. Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, αλλά το πάθος της Λεκαβαλιέ για το χορό και την κίνηση παραμένουν αναλλοίωτα!!

Η ταινία είναι στα γαλλικά, με ελληνικούς υπότιτλους. Κατάλληλη για παιδιά από 10 ετών και πάνω.

Τιμή εισιτηρίου: 5 , φοιτητικό 4 .

Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση