Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Προβολή της ταινίας «Λουίζ Λεκαβαλιέ- Εν κινήσει» από το CineDoc Βόλου

Προβολή της ταινίας «Λουίζ Λεκαβαλιέ- Εν κινήσει» από το CineDoc Βόλου

Μι ιστορί χορού και διαρκούς κίνησης και μια χορεύτρια και χορογράφος, από τις σπουδαιότερες στον κόσμο, που συνεχίζει να γοητεύει και να εμπνέει, έρχεται το Σάββατο 7 Μαρτίου, 19.30, στον κινηματογράφο «ν», από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου.

Η ταινία «Λουίζ Λεκαβαλιέ- Εν κινήσει» αφηγείται την ζωή και το της χορεύτριας Louise Lecavalier, η τέχνη της οποίας ξεπερνά τους περιορισμούς του ανθρώπινου σώματος στην αναζήτηση της τέλειας κίνησης. Σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Την προβολή θα συνοδεύσει μια αναλυτική προσέγγιση πάνω στο σύγχρονο χορό από την Δρ. Ελένη Τσομπανάκη, , Πανεπιστήμιο ς.

Το ταλέντο, η δημιουργικότητα και η εκρηκτική ενέργεια της Λουίζ Λεκαβαλιέ ήταν αρκετά για να την κάνουν να ξεχωρίσει και να την καθιερώσουν ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου χορού. Χρόνια μετά το γύρισμα του θρυλικού χορευτικού ντουέτου της στο πλευρό του τέιβιντ Μπάουι, παρακολουθούμε την Λεκαβαλιέ να δημιουργεί στο στούντιο της νέες χορογραφίες για τις σόλο παραστάσεις της. Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, αλλά το πάθος της Λεκαβαλιέ για το χορό και την κίνηση παραμένουν αναλλοίωτα!!

Η ταινία είναι στα γαλλικά, με ελληνικούς υπότιτλους. Κατάλληλη για παιδιά από 10 ετών και πάνω.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ, φοιτητικό 4 ευρώ.

Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

"Αλιεύοντας" την είδηση