Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Προβολή “Νορμάλ” στο CineDoc Βόλου
Προβολή “Νορμάλ” στο CineDoc Βόλου

Προβολή “Νορμάλ” στο CineDoc Βόλου

Για την πρώτη του για το 2020 το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου έχει επιλέξει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της ιταλίδας σκηνοθέτιδας Adele Tulli “Νορμάλ”. Η θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «».

 

Η προβολή γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και σε συν με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας Ethnofest.

Η ταινία παρακολουθεί τους μηχανισμούς κατασκευής και αφομοίωσης του φύλου στη σύγχρονη κοινωνία και τα στερεότυπα του τι είναι νορμάλ. Από τα κορίτσια που ακόμα ντύνονται πριγκίπισσες και τα αγόρια που αγαπούν τις μηχανές, μέχρι την καθημερινότητα των ζευγαριών, η συμπεριφορά μας είναι ένα συνεχές παιχνίδι με τα στερεότυπα που αφορούν το φύλο μας. Το ντοκιμαντέρ, γεμάτο αντιπαραθέσεις και οπτικές προκλήσεις, παρατηρεί αγόρια και κορίτσια καθώς αποφασίζουν τι είναι νορμάλ στην εμφάνισή τους, τη συμπεριφορά τους, τις τους και τον ελεύθερο χρόνο τους.

«…αν το να είσαι άντρας ή είναι κάτι φυσικό, τότε γιατί πρέπει οι άλλοι να μας υπενθυμίζουν τόσο συχνά πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε;… Μια ταινία που ο κάθε θεατής θα δει με τον δικό του τρόπο» (The Reporter)

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 , φοιτητικό 4 .

Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

"Αλιεύοντας" την είδηση