Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Το ντοκιμαντέρ για την «Έξοδο του Μεσολογγίου» του Γιάννη Μάγγου στο Μεταξουργείο
Το ντοκιμαντέρ για την «Έξοδο του Μεσολογγίου» του Γιάννη Μάγγου στο Μεταξουργείο

Το ντοκιμαντέρ για την «Έξοδο του Μεσολογγίου» του Γιάννη Μάγγου στο Μεταξουργείο

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί

Τη θρυλική Έξοδο του Μεσολογγίου αναδεικνύει το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Μάγγου που θα προβληθεί στο πλαίσιο οπτικοακουστικής παρουσίασης το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας (Αναπαύσεως και Καραμπατζάκη) με τη διοργάνωση της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας και ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Η παρουσίαση, που περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ με λόγο και εικόνα, μουσική και ποίηση εμπλουτισμένα με εντυπωσιακά εφέ, αφορά σε επίκαιρη εργασία που αναδεικνύει τη αέναη σχέση της ιστορίας με την και τον πολιτισμό.

Όπως χαρακτηριστικά ο δημιουργός δηλώνει πρόκειται για «μια παρουσίαση ιδιαίτερα επίκαιρη που συνδέει ιστορικά και πολιτι(στι)κά το χθες και το σήμερα».

Ο Γιάννης Μάγγος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου ενώ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δράσης διετέλεσε υπεύθυνος Σχολικής Βιβλιοθήκης Σκιάθου. Έχει ασχοληθεί ενεργά με παράπλευρες πολιτιστικές δράσεις με γνωστότερη τη θεατρική και οπτικοακουστική προσέγγιση του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του εμβληματικού του έργου «Φόνισσα».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση