Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Netflix: Το «The Waiter», η πρώτη ελληνική ταινία που προσθέτει η πλατφόρμα
Netflix: Το «The Waiter», η πρώτη ελληνική ταινία που προσθέτει η πλατφόρμα

Netflix: Το «The Waiter», η πρώτη ελληνική ταινία που προσθέτει η πλατφόρμα

Η πρώτη ελληνική ταινία που προσθέτει η ταινιοθήκη του  είναι το «The Waiter» σε σκηνοθεσία Στηβ Κρικρή, με πρωταγωνιστές τους Άρη ΣερβετάληΓιάννη ΣτάνκογλουΚιάρα Γκενσίνι κ.α.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο LinkedIn. «Η πρώτη ελληνική ταινία στο . Κατά μήκος της Ευρώπης», γράφει. Το φιλμ νουάρ που γυρίστηκε στην Αθήνα, είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο του 2022 στο Netflix σε συνολικά 23 ευρωπαϊκές χώρες: την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την /Σλοβακία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την , την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, το «The Waiter» δεν βρίσκεται στο Netflix αλλά στην ελληνική του Cinobo.

Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα το 2018 στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου ς και συνέχισε να προβάλλεται με επιτυχία σε πολλά φεστιβάλ εκτός Ελλάδας, πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική δουλειά του Κρικρή.

 

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: «Ο Ρένος είναι ένας επαγγελματίας σερβιτόρος που ζει μια απλή και ήσυχη ζωή, μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα . Η ζωή του όμως θα διαταραχθεί όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την του γείτονά του, Μίλαν. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο “Ξανθός” και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων».

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Παρ: Στηβ Κρικρής
Συμπαραγωγός: Νικόλας Αλαβάνος
Πρωταγωνιστούν οι: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Κιάρα Γκενσίνι, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Αντώνης Μυριαγκός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη.
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας
Σκηνογράφος: Κώστας Παππάς
Μουσική: CotiK

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση