Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Με δύο σπουδαίες ταινίες το CineDoc Βόλου
Με δύο σπουδαίες ταινίες το CineDoc Βόλου

Με δύο σπουδαίες ταινίες το CineDoc Βόλου

Τον Δεκέμβριο το CineDoc Βόλου επιστρέφει με δύο σπουδίες τινίες, το συγκλονιστικό και επιτακτικό για όλους «Ένας Καλύτερος Άνδρας» των Attiya Khan και Lawrence Jackman και το «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» του Roger Ross Williams.

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

  • Ένας Καλύτερος Άνδρας/A Better Man| Attiya Khan, Lawrence Jackman | 79' | Καναδάς 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου. Σε με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

Επίσημο trailer: https://vimeo.com/294753158

Σύνοψη: Μόλις στα 16 της, και για περισσότερα από 2 χρόνια, η σκηνοθέτιδα Attiya Khan υπέστη ακραία σωματική και ψυχο βία από τον τότε σύντροφό της. 20 χρόνια μετά τον χωρισμό τους, του ζητάει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν τους. Μια βαθιά προσωπική ταινία που αφορά στο φλέγον ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, που δεν υποκύπτει στην απλοϊκή λύση μιας επί της οθόνης κάθαρσης. Επιπλέον, από τις σπάνιες στιγμές που στην μεγάλη οθόνη ο θύτης εμφανίζεται απέναντι από το του. Μια ταινία, που και για την ελληνική κοινωνία, αποτελεί μια τραγική πραγματικότητα και είναι επιτακτική η αφύπνιση και ενημέρωση όλων.

Προβολή: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις Φ. Κουλούμπαρδου, ψυχολόγο και Β. Μακρυγιάννη, κοινωνική λειτουργό, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου.

  • Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο/Life Animated| Roger Ross Williams | 92' | Η.Π.Α 2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας.

Επίσημο trailer: https://vimeo.com/294753212

Σύνοψη: Η ταινία, με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ρον Σάσκιντ, καταγράφει την απίστευτη του γιου του συγγραφέα Όουεν, ο οποίος μέχρι τα 3 του δεν είχε αναπτύξει ομιλία. Τότε διαγνώστηκε με αυτισμό, και οι γονείς φοβούμενοι πως δεν θα καταφέρουν ποτέ να συνομιλήσουν μαζί του, ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο επικοινωνίας: τις ταινίες της Disney.

Προβολή: Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η  Σ. Χάλαρη, πρόεδρος Κ-ΔΙΕΚ.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις Π. Τσιγιάννη, κοινωνική λειτουργό και συντονίστρια του μεΑ Βόλου, και Ζ. Διακομή, επιμορφώτρια ς του μεΑ Βόλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ,  φοιτητικό και ΑμεΑ: 4 ευρώ

Εισιτήρια με αριθμημένες θέσεις για τις προβολές προπωλούνται στο κατάστημα «Έντεκα» (Γκλαβάνη 86- Τ. Οικονομάκη), ημέρες και ώρες καταστημάτων, και στο ταμείο του «Αχίλλειον» την ημέρα της προβολής, μετά τις 18.30.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση