Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΙΝΕΜΑ / Με δύο σπουδαίες ταινίες το CineDoc Βόλου
Με δύο σπουδαίες ταινίες το CineDoc Βόλου

Με δύο σπουδαίες ταινίες το CineDoc Βόλου

Τον Δεκέμβριο το Βόλου επιστρέφει με δύο σπουδαίες ταινίες, το συγκλονιστικό και επιτακτικό για όλους «Ένας Καλύτερος Άνδρας» των Attiya Khan και Lawrence Jackman και το «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» του Roger Ross Williams.

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

  • Ένας Καλύτερος Άνδρας/A Better Man| Attiya Khan, Lawrence Jackman | 79’ | Καναδάς 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

Επίσημο trailer: https://vimeo.com/294753158

Σύνοψη: Μόλις στα 16 της, και για περισσότερα από 2 χρόνια, η σκηνοθέτιδα Attiya Khan υπέστη ακραία σωματική και ψυχολογική από τον τότε σύντροφό της. 20 χρόνια μετά τον χωρισμό τους, του ζητάει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν τους. Μια βαθιά προσωπική ταινία που αφορά στο φλέγον ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, που δεν υποκύπτει στην απλοϊκή λύση μιας επί της οθόνης κάθαρσης. Επιπλέον, από τις σπάνιες στιγμές που στην μεγάλη οθόνη ο θύτης εμφανίζεται απέναντι από το θύμα του. Μια ταινία, που και για την ελληνική κοινωνία, αποτελεί μια τραγική πραγματικότητα και είναι επιτακτική η αφύπνιση και ενημέρωση όλων.

Προβολή: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου , 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις Φ. Κουλούμπαρδου, ψυχολόγο και Β. Μακρυγιάννη, κοινωνική λειτουργό, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου.

  • Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο/Life Animated| Roger Ross Williams | 92’ | Η.Π.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας.

Επίσημο trailer: https://vimeo.com/294753212

Σύνοψη: Η ταινία, με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ρον Σάσκιντ, καταγράφει την απίστευτη του γιου του συγγραφέα Όουεν, ο οποίος μέχρι τα 3 του δεν είχε αναπτύξει . Τότε διαγνώστηκε με αυτισμό, και οι γονείς φοβούμενοι πως δεν θα καταφέρουν ποτέ να συνομιλήσουν μαζί του, ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο επικοινωνίας: τις ταινίες της Disney.

Προβολή: Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, 19.00, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

Την θα χαιρετίσει η  Σ. Χάλαρη, πρόεδρος ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις Π. Τσιγιάννη, κοινωνική λειτουργό και συντονίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, και Ζ. Διακομή, επιμορφώτρια Κεραμικής του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ,  φοιτητικό και ΑμεΑ: 4 ευρώ

Εισιτήρια με αριθμημένες θέσεις για τις προβολές προπωλούνται στο «Έντεκα» (Γκλαβάνη 86- Τ. Οικονομάκη), ημέρες και ώρες καταστημάτων, και στο ταμείο του «Αχίλλειον» την ημέρα της προβολής, μετά τις 18.30.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση