Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Το «La la land» τα πήρε σχεδόν όλα κι έφυγε
Το «La la land» τα πήρε σχεδόν όλα κι έφυγε

Το «La la land» τα πήρε σχεδόν όλα κι έφυγε

Το αγαπημένο κοινού και κριτικών «La la land» ήταν ο (αναμενόμενος) πρωταγωνιστής των φετινών βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αν και το πολυσυζητημένο μιούζικαλ απέτυχε να καταρρίψει το ρεκόρ των εννέα διακρίσεων που είχε σημειώσει το φιλμ «Butch Cassidy and the Sundance Kid» τη δεκαετία του '70.

Πάντως, η ταινία, που ήδη έχει συγκεντρώσει επτά και θεωρείται φαβορί για τα Οσκαρ, απέσπασε πέντε Baftas, μεταξύ των οποίων οι τίτλοι καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας για τον τάμιεν Σαζέλ και καλύτερου γυναικείου ρόλου για την Εμα Στόουν. Το αντίστοιχο ανδρικό βραβείο παρέλαβε ο για την ταινία «Μanchester by the Sea», η οποία βραβεύτηκε και για το πρωτότυπο σενάριό της, που φέρει την υπογραφή του Κένεθ Λόνεργκαν. Ο Αμερικανός σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης εξομολογήθηκε με υπερηφάνεια στο κοινό ότι η 15χρονη κόρη του ξύπνησε κλαίγοντας την ημέρα της εκλογής του τόναλντ Τραμπ και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πέντε διαδηλώσεις. Απ' την πλευρά του, ο πολιτικοποιημένος Αγγλος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, η ταινία του οποίου («Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ») ανακηρύχθηκε καλύτερο βρετανικό φιλμ της χρονιάς, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να καταδικάσει την πρόσφατη απόφαση της βρετανικής ς «να κρατήσει απ' έξω τα -πρόσφυγες που υποσχέθηκε να βοηθήσει». Τα β΄ ερμηνείας δόθηκαν στη Βαϊόλα Ντέιβις για το «Fences» και στον Ντεβ Πατέλ, που έγινε γνωστός χάρη στο «Slumdog Millionaire», για το «Lion».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο λονδρέζικο Royal Albert Hall με τιμώμενο πρόσωπο τον πολυσχιδή Μελ Μπρουκς, ο οποίος βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά του στο σινεμά. Σχεδόν με χέρια αποχώρησαν οι συντελεστές του φιλμ «H άφιξη», που διακρίθηκε μόνο για τον ήχο του παρότι ήταν υποψήφιο, μεταξύ άλλων, για το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Εϊμι Ανταμς. Εξίσου απογοητευτική ήταν η βραδιά για τους συντελεστές του «Μοοnlight», που, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian «αγνοήθηκε εντελώς από την επιτροπή των Bafta» παρά την πρόσφατη διάκρισή του στις . Τέλος, το Bafta ξενόγλωσσης ταινίας δόθηκε στον «Γιο του Σαούλ», ενώ για τα κοστούμια του ξεχώρισε το «Jackie».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση